FOTO Racheta Starship a SpaceX, cea mai mare construită vreodată, pregătită pentru prima lansare pe orbită

FOTO Racheta Starship a SpaceX, cea mai mare construită vreodată, pregătită pentru prima lansare pe orbită

Prototipul Starship SN15 la baza SpaceX din Texas

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 feb 2022

Racheta Starship construită de SpaceX ar putea fi autorizată în curând pentru efectuarea primului său zbor orbital, prevăzut pentru acest an, potrivit lui Elon Musk, care estimează că enorma rachetă va putea transporta încărcături pe orbită la o fracțiune din costurile actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondatorul și directorul general al SpaceX a prezentat, la un eveniment organizat la baza din Boca Chica, Texas, noi detalii privind prototipul sistemului Starship, format din nava spațială Starship și racheta Super Heavy.

De ce este important: Cu o înălțime de 120 de metri și o capacitate de transport de peste 100 de tone, Starship va fi cel mai puternic vehicul de lansare dezvoltat vreodată. Sistemul este proiectat să fie complet reutilizabil și să deschidă calea spre colonizarea planetei Marte.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

De asemenea interesant: SpaceX intenționează să ducă pe orbită mii de sateliți pentru constelația sa de servicii de internet Starlink cu ajutorul Starship și a vândut deja un zbor în jurul Lunii, programat pentru 2023, miliardarului japonez Yusaku Maezawa. De asemenea, compania a încheiat un contract cu NASA pentru a duce astronauți pe Lună.

Musk a declarat că Administrația Federală a Aviației din SUA ar putea acorda aprobarea de mediu pentru amplasamentul companiei din Texas chiar luna viitoare și s-a arătat “foarte încrezător” că Starship va ajunge pe orbită în acest an, scrie Bloomberg.

FOTO Racheta Starship a SpaceX, cea mai mare construită vreodată, pregătită pentru prima lansare pe orbită

Șeful Tesla a estimat că Starship ar trebui să transporte încărcături pe orbită pentru mai puțin de 10 milioane de dolari în următorii doi-trei ani. În prezent, SpaceX cere clienților privați între 60 și 65 milioane de dolari pentru o lansare cu racheta Falcon 9, potrivit Wall Street Journal.

Musk a rămas mult în urma obiectivelor pe care le-a anunțat la ultima prezentare oficială a progreselor Starship, în 2019. Antreprenorul american a declarat atunci că racheta urma să efectueze primul său zbor orbital în câteva luni și prima misiune cu oameni la bord în decurs de un an.

SpaceX a avut însă nevoie de mai mult timp decât estima pentru ca prototipul Starship să poată decola și să se așeze în apropierea platformei sale de lansare fără incidente majore, după ce o serie de lansări de testare s-au încheiat cu explozii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
starship
elon musk
racheta starship
zbor orbital
marte
turism spatial
colonizare marte