Klarna, cel mai valoros unicorn european, prezent și în România, se pregătește să atragă o nouă investiție. Evaluarea poate ajunge la 60 de miliarde de dolari. Snoop Dogg cumpără celebra casă de discuri Death Row Records

Klarna, cel mai valoros unicorn european, prezent și în România, se pregătește să atragă o nouă investiție. Evaluarea poate ajunge la 60 de miliarde de dolari. Snoop Dogg cumpără celebra casă de discuri Death Row Records
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 feb 2022

Furnizorul suedez de plăți și soluții de retail banking Klarna, cel mai valoros “unicorn” european, se pregătește să atragă o nouă investiție, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania ar putea atrage fonduri suverane și de pensii printre noii investitori, afirmă sursele. În urma noii finanțări, evaluarea Klarna ar putea ajunge la 50-60 de miliarde de dolari, compania consolidându-și astfel prima poziție în Top-ul unicornilor europeni.

Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții CITEȘTE ȘI Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții

Vara trecută, Klarna a atras 639 milioane de dolari de la un grup de investitori condus de SoftBank, la o evaluare post-investiție de 45,6 miliarde de dolari. La runda de finanțare anterioară, în primăvara anului 2021, compania fusese evaluată la 31 miliarde de dolari.

Tot vara trecută, Klarna a intrat pe piața românească de e-comerț printr-un serviciu de comparare produse dedicat comercianților.

Printre investitorii startup-ului suedez se numără Sequoia Capital, Visa, Dragoneer Investment Group, Ant Group, precum și rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky.

Tot acum, Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, celebra casă de discuri care l-a ajutat pe rapperul american să își lanseze cariera muzicală.

Klarna este cel mai mare “unicorn” - companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari - din Europa și al doilea cel mai mare startup din domeniul financiar din lume, după procesatorul american de plăți Stripe.

viewscnt
Afla mai multe despre
klarna
unicorn
fintech
snoop dog