Germania promite “tot sprijinul” pentru viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin

Germania promite “tot sprijinul” pentru viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 sep 2020

Elon Musk va primi tot sprijinul din partea Guvernului german pentru ca uzina pe care Tesla o construiește în apropiere de Berlin să înceapă producția cât mai curând posibil, a dat asigurări ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Suntem foarte mândri de uzina din Brandenburg și vă dorim mult succes! Veți primi tot sprijinul de care aveți nevoie”, a declarat Altmaier miercuri, cu ocazia unei întâlniri cu directorul general al Tesla, citat de Bloomberg.

Musk a sosit în Germania marți, pentru discuții cu reprezentanții companiei farmaceutice CureVac, cu care Tesla a încheiat, recent, un acord privind construcția unor unități de producție mobile pentru un vaccin împotriva Covid-19.

Chinezii de la CATL, furnizorul de baterii al Tesla, au anunțat că vor produce baterii fără cobalt și nichel CITEȘTE ȘI Chinezii de la CATL, furnizorul de baterii al Tesla, au anunțat că vor produce baterii fără cobalt și nichel

Șeful Tesla a vizitat și șantierul viitoarei “gigafabrici” Tesla din Brandenburg, în apropiere de Berlin.

Uzina din Germania, prima unitate de producție a Tesla din Europa, va angaja aproximativ 12.000 de persoane și va avea o capacitate anuală de până la 500.000 de mașini.

Producția este estimată să înceapă în vara anului viitor, cu condiția obținerii aprobărilor finale de la autoritățile relevante.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
gigafabrica berlin
uzina tesla germania
curevac
vaccin covic