Germania și-a redus drastic estimarea de creștere economică pentru acest an

Germania și-a redus drastic estimarea de creștere economică pentru acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2022

Guvernul german a redus drastic prognoza de creștere economică pentru acest an, pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei și al prețurilor mari la energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare economie europeană ar urma să înregistreze în acest an un avans de 2,2%, mult mai mic față de prognoza de 3,6% din luna ianuarie.

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează o achiziție majoră CITEȘTE ȘI FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează o achiziție majoră

Pe de altă parte, estimarea de inflație pentru acest an a fost revizuită în urcare puternică, la 6,1%, de la 3,3%.

"După doi ani de pandemie de coronavirus, războiul adaugă o nouă povară", a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck, citat de Bloomberg. 

Datele privind evoluția economiei în primul trimestru urmează să fie publicate vineri, iar analiștii anticipează o creștere ușoară, de 0,2%, pentru economia germană în primele trei luni din 2022. Bundesbank a avertizat săptămâna trecută că economia germană riscă să se reducă cu aproape 2% în 2022 dacă războiul din Ucraina se va intensifica și dacă embargoul asupra cărbunelui, petrolului și gazelor rusești va duce la restricții pentru furnizorii de energie și jucătorii din industrie.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
germania
pib germania
crestere economica
inflatie