GRAFIC Bitcoin depășește 48.000 dolari pentru prima dată de la lansare, pe fondul anunțului privind investiția Tesla

GRAFIC Bitcoin depășește 48.000 dolari pentru prima dată de la lansare, pe fondul anunțului privind investiția Tesla
scris 9 feb 2021

Cotațiile bitcoin se apreciază pentru a doua zi consecutivă marți, cea mai cunoscută criptomonedă depășind, în premieră, pragul de 48.000 de dolari, susținute de anunțul Tesla privind includerea activelor digitale în portofoliul de investiții.

Bitcoin a urcat la un maxim istoric de 48.219 dolari/unitate în tranzacțiile intraday,  după ce Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în moneda digitală și a indicat că va începe să accepte plăți cu criptomonede.

Cotațiile au scăzut ulterior, iar în jurul orei 11:20 (ora României), bitcoin se aprecia cu 5% față de referința de ieri, la 47.031 dolari, potrivit indicelui prețurilor calculat de CoinDesk.

Bitcoin, nou maxim record după ce Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde dolari în moneda digitală CITEȘTE ȘI Bitcoin, nou maxim record după ce Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde dolari în moneda digitală

Luni, prețul bitcoin a crescut cu circa 20% în urma publicării informațiilor privind investiția Tesla, unul dintre cele mai clare semnale legate de adoptarea criptomonedelor la scară largă.

“Una câte una, corporațiile vor adăuga bitcoin la bilanțurile lor (...) Imaginați-vă ce ar însemna pentru cerere și ofertă dacă 100 de companii ar plasa chiar și 1% [din bilanț] în bitcoin”, spune Vijay Ayyar, director pe regiunea Asia Pacific la platforma singaporeză de tranzacționare criptomonede Luno, citat de Bloomberg.

Contractele futures pe bitcoin s-au apreciat, de asemenea, puternic, marți, depășind prețul de 50.000 dolari pentru prima dată. Indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care urmărește evoluția principalelor criptomonede, a urcat la un maxim record.

GRAFIC Bitcoin depășește 48.000 dolari pentru prima dată de la lansare, pe fondul anunțului privind investiția Tesla

Entuziaștii adoptării criptomonedelor la scară largă citează interesul crescut din partea investitorilor pe termen lung și sprijinul exprimat recent de șeful Tesla și de alte figuri proeminente din mediul de afaceri pentru a-și apăra proiecțiile privind un raliul susținut pentru bitcoin, considerînd că moneda digitală poate fi un bun activ de refugiu împotriva inflației, similar aurului.

Urmare a anunțului privind investiția Tesla, Michael Novogratz, fondatorul firmei de investiții în criptomonede Galaxy Digital, a estimat că prețul bitcoin poate ajunge la 100.000 dolari până la finele anului.

De cealaltă parte, criticii sunt de părere că bitcoin rămâne o bulă speculativă și avertizează asupra spargerii acesteia.

“Nebunia cripto este în întregime legată de impulsul/mania speculativă pe termen scurt. Cu tot zgomotul pe care îl tot aud despre cât de sus poate urca bitcoin, tăcerea din jurul modului în care va fi utilizat în viața de zi cu zi este asurzitoare”, a comentat evoluțiile recente Jeffrey Halley, analist la Oanda Asia Pacific.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
tesla bitcoin
investitie tesla bitcoin
cotatii
maxim record