GRAFIC Criza de energie din Franța este atât de acută, încât Carrefour stinge luminile în supermarketuri

GRAFIC Criza de energie din Franța este atât de acută, încât Carrefour stinge luminile în supermarketuri
scris 5 apr 2022

Supermarketurile franceze s-au alăturat unui efort național pentru a reduce consumul de energie electrică, în condițiile în care vremea rece și întreruperile de funcționare a reactoarelor nucleare au împins prețurile energiei electrice la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.

Carrefour a anunțat că reduce consumul de energie electrică, ținând cont de apelurile făcute în acest sens de operatorul rețelei naționale din Franța către gospodării și consumatorii industriali, pe fondul unei creșteri bruște a cererii, combinate cu întreruperile în producția de energie nucleară și vremea rece, scrie Bloomberg.

Nu mai puțin de 25 dintre cele 56 de reactoare nucleare ale companiei de stat Electricite de France (EDF) erau deconectate, în timp ce temperaturile din Paris au scăzut sub zero grade.

Prețul gazelor a crescut în contextul în care UE analizează noi sancțiuni împotriva Rusiei CITEȘTE ȘI Prețul gazelor a crescut în contextul în care UE analizează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Carrefour a implementat măsuri precum "reducerea încălzirii în birouri și diminuarea iluminatului în cele 400 de magazine ale grupului din întreaga țară", a declarat o purtătoare de cuvânt pentru Bloomberg News.

Luni, prețul energiei cu livrare între orele 8.00 și 9.00, ora Parisului, a urcat până la 2.987,89 euro pe megawatt-oră, în timp ce prețul mediu pentru întreaga zi a atins 551,43 euro/MWh la licitația pentru ziua următoare pe Epex Spot SE, cel mai ridicat nivel de la un record înregistrat în octombrie 2009.

Temperaturile din Franța sunt așteptate să revină spre media perioadei începând de astăzi, prețul energiei electrice pentru marți fiind în scădere cu 44%, la 308,30 euro/MWh.

GRAFIC Criza de energie din Franța este atât de acută, încât Carrefour stinge luminile în supermarketuri

viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrica
preturi energie franta
criza energetica
carrefour
reducere consum