GRAFIC Indicele S&P 500 urcă, în premieră, peste pragul de 4.000 de puncte

GRAFIC Indicele S&P 500 urcă, în premieră, peste pragul de 4.000 de puncte
scris 1 apr 2021

Acțiunile americane au urcat la noi maxime record în tranzacțiile de joi, susținute de revenirea apetitului pentru companiile din tehnologie și de optimismul privind redresarea economiei globale.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu până la 0,9% în prima parte a sesiunii bursiere, depășind, în premieră, pragul de 4.000 de puncte, în condițiile în care investitorii analizează noul plan de infrastructură anunțat de președintele Joe Biden, scrie Bloomberg.

Biden a prezentat, miercuri, un plan de infrastructură major, constând în construcții de drumuri și poduri, în cadrul unui program economic amplu, în valoare de peste 2.000 de miliarde de dolari. Programul prevede și o serie de creșteri de taxe, însă, în ansamblu, a fost primit cu entuziasm în piețe, alimentând speranțele legate de revenirea economiei globale.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În jurul orei 17:40 (ora României), indicele S&P era în urcare cu 0,85%, la 4.006,83 puncte, după ce anterior a atins un maxim istoric intraday de 4.007,49 puncte.

“Piața la 4.000 de puncte de acum reflectă un indice S&P 500 mai extins și mai bun decât la vârful din februarie 2020. Nu este condus doar de o mână de acțiuni ale megacompaniilor din tehnologie, ci este condus de creșteri extinse în aproape toate cele 11 sectoare din S&P. Cred că este o poziție mult mai sănătoasă”, a comentat analistul Arthur Hogan de la casa de brokeraj National Securities Corporation (NSC).

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Indicele Nasdaq, al acțiunilor din tehnologie, avansa cu 1,7% la ora menționată, iar Dow Jones cu 0,20%.

GRAFIC Indicele S&P 500 urcă, în premieră, peste pragul de 4.000 de puncte

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa americana
actiuni wall street
s&p 500 maxim record
s&p 500 la 4000 puncte