Imagination Technologies, furnizor pentru Apple, poate fi relistat la Londra sau vândut, după criticile privind legăturile cu China. Producătorul britanic a deschis anul trecut un centru în România

Imagination Technologies, furnizor pentru Apple, poate fi relistat la Londra sau vândut, după criticile privind legăturile cu China. Producătorul britanic a deschis anul trecut un centru în România
scris 13 sep 2021

Producătorul britanic de procesoare grafice Imagination Technologies, furnizor pentru Apple, ia în calcul o relistare pe bursa de la Londra, potrivit surselor Bloomberg.

Compania a fost delistată în 2017, când o fost cumpărată de fondul de private equity Canyon Bridge.

Ministerul Finanțelor anunță lansarea unei noi emisiuni FIDELIS de titluri de stat pentru populație CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor anunță lansarea unei noi emisiuni FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Canyon Bridge este, la rândul său, finanțat de China Reform Holdings, un fond de investiții al guvernului chinez. Legăturile cu China au atras critici pentru companie. Totodată, fostul CEO al Imagination, Ron Black, a demisionat anul trecut după o încercare eșuată a China Reform de a numi patru directori în boardul companiei. Învestirea acestora a fost blocată de autoritățile britanice. 

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Reprezentanții companiei au fost chemați ulterior să dea explicații autorităților din Marea Britanie, în contextul în care au existat îngrijorări legate de transferul tehnologiilor către China.

Conform surselor Bloomberg, compania colaborează acum cu firma de consultanță și gestionarea activelor Lazard pentru analizarea opțiunilor strategice, care includ o ofertă publică derulată la Londra sau chiar o vânzare.

Imagination este cunscută în special pentru parteneriatul cu Apple. Compania americană plătește Imagination taxe de licență și redevențe pentru procesoarele grafice utilizate la iPhone, iPad și Apple Watch.

Anul trecut, Imagination a deschis un centru de design în Timișoara, unde dezvoltă tehnologii pentru inteligența artificială (AI) și vizualizare computerizată. Subsidiara din România se va concentra inițial pe proiectarea de software și activități de testare, planurile pentru viitor incluzând extinderea activităților în domenii precum arhitectura sistemului și design.

viewscnt
Afla mai multe despre
imagination technologies
apple
imagination
china reform holdings
canyon bridge