Încă 1,5 milioane de americani au cerut șomaj, peste estimările economiștilor

Încă 1,5 milioane de americani au cerut șomaj, peste estimările economiștilor
scris 26 iun 2020

Aproape 1,5 milioane de americani au depus actele pentru ajutor de șomaj săptămâna trecută, ușor sub numărul cerererilor înregistrate în precedentele șapte zile, dar peste cifrele estimate de economiști.

Numărul cererilor noi de șomaj a coborât la 1,48 milioane în săptămâna încheiată pe 20 iunie, de la un număr revizuit de 1,54 milioane în săptămâna anterioară, relevă datele publicate de Departamentul american al Muncii.

Economiștii intervievați de Bloomberg estimau o scădere mai pronunțată a cererilor noi de șomaj, până la 1,32 milioane.

VIDEO Luptă în tribunal pe zăcămintele românești de cobalt și litiu scoase la licitație de stat cu promisiunea unei megafabrici de baterii CITEȘTE ȘI VIDEO Luptă în tribunal pe zăcămintele românești de cobalt și litiu scoase la licitație de stat cu promisiunea unei megafabrici de baterii

Numărul americanilor care au solicitat ajutor de șomaj a scăzut în fiecare din ultimele 12 săptămâni, după ce, în ultima săptămână din martie, autoritățile au înregistrat un număr record de 6,9 milioane de noi cereri.

Cu toate acestea, lentoarea scăderii și faptul că numărul cererilor depuse săptămânal rămâne peste pragul de 1 milion alimentează îngrijorările privind forța cu care își revine prima mare economie a lumii din criza provocată de pandemie.

Statele americane au început să relaxeze, gradual, restricțiile impuse pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19, multe companii lansând campanii de recrutare, însă analiștii se tem că un al doilea val de infecții va conduce la noi blocaje în economie.

Autoritățile din SUA au raportat 36.880 noi cazuri de infecție miercuri, cel mai mare număr la nivelul unei singure zile de la izbucnirea pandemiei.

Încă 1,5 milioane de americani au cerut șomaj, peste estimările economiștilor

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
cereri somaj
somaj sua
pandemie
locuri de munca