Închiderea granițelor pune în pericol sectorul construcțiilor din Polonia, dependent de emigranți

Închiderea granițelor pune în pericol sectorul construcțiilor din Polonia, dependent de emigranți
scris 26 mar 2020

Închiderea granițelor Uniunii Europene, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, va pune în pericol sectorul construcțiilor din Polonia, o industrie în valoare de 200 de miliarde de zloți (47 miliarde de dolari), informează Bloomberg.

Acest sector, care angajează 400.000 de persoane și este responsabil pentru 8% din Produsul Intern Brut, este dependent de muncitorii ucraineni. Pe măsură ce granițele sunt închise muncitorii ucraineni sunt trimiși treptat în țara lor de origine, iar cei care ar fi trebuit să îi înlocuiască nu mai pot intra în Polonia, scrie Agerpres.

Bloomberg: Sistemul fragil care asigură aprovizionarea cu alimente la nivel global este sub presiune din cauza pandemiei. Cum ajunge toată mâncarea la oameni? CITEȘTE ȘI Bloomberg: Sistemul fragil care asigură aprovizionarea cu alimente la nivel global este sub presiune din cauza pandemiei. Cum ajunge toată mâncarea la oameni?

În condițiile în care autoritățile de la Varșovia sunt pe punctul de a dezvălui un pachet de stimulente destinat evitării recesiunii și protejării locurilor de muncă, o asociație care îi reprezintă pe constructorii polonezi a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile pentru industria constructorilor și a cerut măsuri curajoase. Printre măsurile solicitate de industria construcțiilor, una din cele mai grav lovite de închiderea granițelor, se numără prelungirea termenelor limită pentru a evita plata penalităților și suspendarea unor taxe și comisioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
constructii