Insula thailandeză Phuket vrea să se redeschidă complet până în octombrie, pentru turiștii străini vaccinați, care nu vor mai intra în carantină

Insula thailandeză Phuket vrea să se redeschidă complet până în octombrie, pentru turiștii străini vaccinați, care nu vor mai intra în carantină
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Phuket, una dintre cele mai cunoscute insule din Thailanda, populară pentru plajele sale, își face planuri de redeschidere completă pentru turiștii vaccinați până în octombrie, pentru a reînvia industria turistică distrusă, srie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 12 grupuri de afaceri, inclusiv Camera de Comerț a Phuket și Asociația Turistică din Phuket, intenționează să reunească fonduri pentru vaccinarea a 70% din populația insulei care are peste 18 ani, fără a aștepta o lansare guvernamentală. Aceștia pariază că deschiderea regiunii pentru turiștii străini va fi în siguranță, de îndată ce populația locală va obține imunitate, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Jeff Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon. Scrisoare către angajați: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Jeff Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon. Scrisoare către angajați: "Noul lucru a devenit normal. Oamenii cască. Și căscatul este cel mai mare compliment pe care un inventator îl poate primi."

Planul, care va avea nevoie de aprobarea guvernului, are totodată ca scop să se renunțe la carantina obligatorie de 14 zile, un obstacol major pentru mulți potențiali turiști. Acest lucru va permite miilor de europeni vaccinați - care își petrec de obicei lunile de iarnă în Phuket - să își facă vacanța în insulă, potrivit lui Bhummikitti Ruktaengam, președintele asociației turistice.

Planul reprezintă cea mai recentă încercare de a reînvia economia din Thailanda, care se bazează pe turism. O inițiativă anterioară de a redeschide insula Phuket vizitatorilor internaționali a întâmpinat mai multe întârzieri înainte de a fi realizată în octombrie, dar puțini călători au dorit să se supună carantinei. Un al doilea val de infecții cu Covid-19 a fost, de asemenea, un alt obstacol, determinând o nouă rundă de stimulente economice pentru a sprijini companiile și persoanele fizice.

Cel puțin 931 de companii înregistrate din sectorul turistic thailandez s-au închis în 2020.

„Nu mai putem aștepta. Dacă trebuie să așteptăm, nu vom supraviețui. Dacă pierdem acest sezon de vârf de iarnă, ar trebui să mai așteptăm încă un an”, a spus Bhummikitti, a cărui asociație reprezintă aproximativ 300 de membri, inclusiv resorturi de lux și hoteluri de cinci stele.

Conform planului, numit „Phuket First October”, industria turismului va importa vaccinuri prin firme private și va putea achiziționa doze de vaccin de la Sinovac Biotech Ltd., producătorul chinez al cărui vaccin este așteptat să fie aprobat de autoritatea de reglementare thailandeză în această lună. Se preconizează că în urma campaniei de vaccinare a guvernului se va atinge imunitatea în masă până în 2022, potrivit oficialilor Ministerului Sănătății.

Având în vedere că industria turismului din Thailanda acumulează pierderi și sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol, William Heinecke, președintele Minor International Pcl, care gestionează peste 500 de hoteluri în 55 de țări, a cerut săptămâna trecută prim-ministrului Prayuth Chan-Ocha să acorde prioritate angajaților din turism, odată cu cei din prima linie și cu cadrele medicale. Măsura ar putea facilita călătoriile fără carantină pentru persoanele cu „pașapoarte de vaccinare”, a spus Heinecke într-o scrisoare adresată premierului.

Modelul Phuket ar putea fi "o insulă-pilot" pentru Thailanda și, odată ce va avea succes, modelul poate fi lansat în alte destinații, a spus Heinecke, citând exemplul Seychelles care luna trecută a anunțat derogări de carantină pentru vizitatorii vaccinați.

"Phuket a contribuit întotdeauna la economia thailandeză. Astăzi ne ridicăm pentru a prelua controlul situației. Nu avem mulți bani acum, dar avem o ultimă încercare, sperând că acest lucru ne va salva", a spus Bhummikitti. 

viewscnt
Afla mai multe despre
phuket
turisti