Italia relaxează restricțiile

Italia relaxează restricțiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Italia, spre deosebire de vecinii ei europeni, a relaxat luni restricțiile adoptate împotriva maladiei COVID-19 în majoritatea regiunilor sale, o inițiativă care va permite redeschiderea pentru public a unor spații emblematice, precum Colosseum și Capela Sixtină, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea regiunilor italiene sunt de acum incluse în categoria zonelor cu nivel "galben", asociat unui risc moderat, cu excepția Alto-Adige (nord), Umbria (centru), Apulia, Sardinia și Sicilia (sud), incluse în categoria zonelor cu nivel "portocaliu" (risc mediu). Nicio regiune nu mai este înscrisă în categoria de nivel "roșu", asociat celui mai mare risc, scrie Agerpres.

2020 - cel mai nefast an din istoria turismului CITEȘTE ȘI 2020 - cel mai nefast an din istoria turismului

Această scădere a nivelului de risc, decisă în baza unor criterii precum rata de ocupare în secțiile de reanimare și rata de propagare a virusului, permite mai ales redeschiderea barurilor și a restaurantelor în timpul zilei și facilitează deplasările.

Barurile și restaurantele, care nu puteau până acum decât să vândă mâncare la pachet, vor putea începând de luni să primească clienți la mese până la ora locală 18:00, dar într-un număr limitat și cu respectarea normelor de distanțare.

Muzeele vor putea la rândul lor să se redeschidă, însă doar în timpul săptămânii, nu și în weekend, pentru a evita aglomerările de persoane.

Începând de luni, renumite spații turistice din Italia s-au redeschis pentru public, precum Colosseumul și Muzeele Vaticane - în interiorul cărora se află Capela Sixtină și celebrele sale fresce pictate de Michelangelo (Capela Sixtină va fi deschisă și în zilele de sâmbătă).

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
colosseum