Investitorii pariază că dificultățile Germaniei nu sunt temporare. "Germania are cu adevărat probleme. Toate marile economii încetinesc, dar, în Germania, acest lucru este agravat."

Investitorii pariază că dificultățile Germaniei nu sunt temporare. "Germania are cu adevărat probleme. Toate marile economii încetinesc, dar, în Germania, acest lucru este agravat."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 feb 2024

Investitorii în obligațiuni pariază că dificultățile Germaniei sunt mai mult decât un moment temporar, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stagnarea economică, problemele imobiliare și cea mai mare rată de dificultate a companiilor din Europa au făcut ca deținătorii de obligațiuni să ceară firmelor germane randamente corporative mai mari decât în cazul zonei euro în general. Aceasta este o tendință care s-a accentuat de când Rusia a invadat Ucraina, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la energie pentru producătorii din această țară, care consumă multă energie.

Directorul Societe Generale promite creștere după un an marcat de pariuri greșite CITEȘTE ȘI Directorul Societe Generale promite creștere după un an marcat de pariuri greșite

După ce economia s-a contractat în ultimul trimestru al anului trecut, primele sondaje negative pentru anul 2024 semnalează că nu prea există răgaz în viitor. Cererea de împrumuturi pentru investiții în utilaje, fabrici și tehnologie a scăzut, ceea ce creează riscul ca avansul economic să fie îngreunat pe termen lung, deoarece companiile se concentrează pe depășirea dificultăților actuale. Iar acum există o îngrijorare tot mai mare cu privire la expunerea unor creditori la piața imobiliară corporatistă americană, care se clatină.

"Germania are cu adevărat probleme. Toate marile economii încetinesc, dar, în Germania, acest lucru este agravat de costurile mai mari ale energiei. Există, de asemenea, provocări în sectorul auto, cu concurența venită din partea Chinei", a declarat Brian Mangwiro, manager de fond la Barings.

Creșterea ratelor dobânzilor din ultimii doi ani a exacerbat problemele, expunând în special problemele de pe piața imobiliară. Creditorul Deutsche Pfandbriefbank a declarat miercuri că a majorat provizioanele pentru pierderi din credite, remarcând "slăbiciunea persistentă" din sectorul imobiliar.

Apple riscă \ CITEȘTE ȘI Apple riscă "măsuri ferme" dacă modificările propuse la App Store nu vor fi suficiente

"Perspectivele economice ale țării rămân sumbre", potrivit Weil European Distress Index, care citează o profitabilitate stagnantă și presiuni asupra lichidităților.

Mai mult de 13,6 miliarde de dolari din împrumuturile și obligațiunile emise de companiile din Germania au fost în dificultate luna trecută, de 13 ori mai mult decât nivelul din Italia, arată datele compilate de Bloomberg News. Aceasta indică o problemă mai amplă, aproximativ 15% dintre companiile din Germania având în prezent probleme, cea mai mare rată din Europa, potrivit unui raport al firmei de consultanță Alvarez & Marsal.

"Problemele se răspândesc și în alte sectoare", dincolo de sectorul imobiliar, construcții și retail, care au fost afectate de inflație și de creșterea costurilor de împrumut, a declarat Christian Ebner, director general în cadrul echipei de consultanță în domeniul restructurării financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
investitori
obligatiuni germane