Lira sterlină atinge un nou minim din ultimii peste 2 ani față de dolar, pe fondul informațiilor privind pregătirile pentru un Brexit fără acord

Lira sterlină atinge un nou minim din ultimii peste 2 ani față de dolar, pe fondul informațiilor privind pregătirile pentru un Brexit fără acord
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iul 2019

Lira sterlină a coborât, luni, la un nou minim al ultimilor doi ani în raport cu dolarul american, după ce guvernul britanic a anunțat că statul își intensifică puternic pregătirile pentru un Brexit fără acord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda britanică s-a depreciat față de toate valutele rivale majore.

Marea Britanie își intensifică puternic pregătirile pentru un Brexit fără acord și va fi gata să iasă din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, luni, citat de News.ro.

Acțiunile London Stock Exchange urcă puternic după oferta de 27 miliarde dolari pentru Refinitiv CITEȘTE ȘI Acțiunile London Stock Exchange urcă puternic după oferta de 27 miliarde dolari pentru Refinitiv

Comentariile oficialului vin după ce noul premier, Boris Johnson, a avertizat Uniunea Europeană că trebuie să renunțe la soluția agreată cu predecesoarea sa privind granița cu Irlanda de Nord, în caz contrar Marea Britanie urmând să părăsească blocul comunitar fără semnarea acordului de retragere.

Lira sterlină s-a depreciat cu 0,8% în raport cu dolarul după declarațiile lui Raab, până la 1,2286 de unități, un nou minim începând cu martie 2017. În jurul orei 15:30 (ora României), moneda britanică era cotată la 1,2294 dolari, cu 0,7% sub referință.

“Lira a revenit în defensivă, după un scurt raliu ca urmare a numirii lui Boris Johnson în funcția de premier. Promovarea susținătorilor unui Brexit dur în poziții-cheie din Cabinet este în linie cu un guvern ce va pune presiune pentru ca Brexitul să aibă loc la finele lunii octombrie, cu sau fără un acord”, potrivit analiștilor Mitsubishi UFJ Financial (MUFG), citați de Bloomberg.

Lira a pierdut teren și în fața euro, până la 1,1048 unități, cotație cu 0,72% sub cea înregistrată la închiderea tranzacțiilor de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar
gbpusd
cotatii
depreciere
brexit
brexit fara acord