Livrările Tesla au depășit estimările, acțiunile cresc semnificativ

Livrările Tesla au depășit estimările, acțiunile cresc semnificativ
scris 3 apr 2020

Livrările trimestriale ale producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut mai puțin decât se așteptau analiștii, de la nivelul record înregistrat la finele lui 2019, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor cu 14%, transmit Bloomberg și DPA.

În primul trimestru din 2020, Tesla a expediat pe plan global peste 88.400 vehicule, în scădere cu 21% față de ultimul trimestru din 2019, dar peste estimările analiștilor, care se așteptau la aproximativ 78.100 unități, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului

Joi seară, acțiunile Tesla înregistrau un avans de 12% la Bursa de la New York.

În primul trimestru din 2020, Tesla a produs 102.672 vehicule, majoritatea - 87.282 unități - fiind Model 3, cel mai cunoscut model al companiei americane.

În ianuarie a început producția Model Y, iar livrările au demarat în martie, înainte de termen, a informat Tesla. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tesla
masini electrice