GRAFIC Coronavirus: Nou record istoric. 10 milioane de americani au cerut șomaj în câteva zile

GRAFIC Coronavirus: Nou record istoric. 10 milioane de americani au cerut șomaj în câteva zile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 apr 2020

Numărul americanilor care au cerut ajutoare de șomaj a urcat la 6,65 milioane în săptămâna încheiată pe 28 martie, un nou record istoric săptămânal, în timp ce cererile de șomaj pentru ultima jumătate a lunii martie au însumat aproape 10 milioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În săptămâna încheiată pe 21 martie, cererile de șomaj s-au situat la 3,31 milioane, potrivit datelor revizuite publicate de Departamentul american al Muncii, preluate de Bloomberg și MarketWatch. Datele inițiale indicau un număr de 3,28 milioane de cereri.

Principalii indici de pe Wall Street au trecut pe scădere după anunțarea datelor, consemnând deprecieri de până la 1% în jurul orei 16:50.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului

Companii din întreaga țară au fost nevoite să își suspende activitatea sau să reducă programul de lucru în contextul epidemiei de coronavirus, ceea ce a dus la creșterea fără precedent a numărului de cereri de ajutor de șomaj.

Doar în ultimele două săptămâni, cererile noi le-au depășit cu mult pe cele depuse în ultima parte a recesiunii din 2007-2009, când 6,6 milioane de americani au solicitat ajutor de șomaj.

Economiștii estimează că peste 25 milioane de angajați își vor pierde locul de muncă în următoarele luni, cel puțin temporar.

GRAFIC Coronavirus: Nou record istoric. 10 milioane de americani au cerut șomaj în câteva zile

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj sua
cereri somaj
ajutor somaj
numar record cereri somaj