Lovitură de 774 milioane de dolari pentru UBS după prăbușirea Archegos Capital

Lovitură de 774 milioane de dolari pentru UBS după prăbușirea Archegos Capital

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2021

UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a anunțat că intrarea în incapacitate de plată a Archegos Capital a costat-o 774 de milioane de dolari în primul trimetru, în contextul în care fondul american nu a răspuns apelurilor în marjă, forțând vânzarea unor pachete masive de acțiuni pentru închiderea pozițiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul a depășit estimările investitorilor și a condus la scăderea cu 554 de milioane de dolari a veniturilor totale raportate de gigantul elvețian pentru prmele trei luni.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Totuși, în pofida loviturii cauzate de Archegos, profitul UBS a fost peste așteptări, însumând 1,82 de miliarde de dolari. Rezultatul a fost susținut de diviza de "wealth management".

Rivala UBS, Credit Suisse, cea mai mare victimă a scandalului Archegos, a anunțat recent că intrarea în incapacitate de plată a fondului a costat-o circa 5 miliarde de dolari. Pe fondul loviturii, banca a decis să înlăture directorii diviziilor de risc și investiții.

Archegos Capital Management, condus de Bill Hwang, administratorul fondului defunct Tiger Asia Management, a fost obligat de bănci să lichideze active de peste 20 miliarde de dolari, în condițiile în care nu a dat curs apelurilor în marjă.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Într-o serie de tranzacții în bloc , Nomura, Credit Suisse și alte bănci majore, printre care Goldman Sachs și Morgan Stanley, au vândut, ca parte a procesului de lichidare a pozițiilor Archegos, pachete importante de acțiuni la companii precum Tencent Music, Baidu, Viacom și Discovery.

Archegos Capital Management a fost înființat de Bill Hwang în 2013. Cu un an înainte, Hwang a pledat vinovat, în numele fostului său fond de investiții, Tiger Asia Management, la acuzații de insider trading și a agreat plata unei amenzi de 44 milioane de dolari pentru a soluționa o anchetă deschisă de SEC (comisia americană pentru valori mobiliare și burse de valori).

viewscnt
Afla mai multe despre
archegos capital
archegos
ubs
credit suisse
prabusire fond