Meta Platforms se pregătește să dea afară alte mii de angajați în această săptămână, înainte ca Mark Zuckerberg să intre în concediu paternal

Meta Platforms se pregătește să dea afară alte mii de angajați în această săptămână, înainte ca Mark Zuckerberg să intre în concediu paternal
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mar 2023
Meta Platforms are în plan, chiar pentru această săptămână, o nouă rundă de concedieri care vizează mii de angajați, potrivit surselor Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Proprietarul Facebook elimină în continuare locuri de muncă, după o reducere de 13% a personalului în noiembrie, în încercarea de a deveni o organizație mai eficientă. În runda anterioară de reduceri de personal, Meta a concediat 11.000 de angajați, fiind prima sa rundă de concedieri în masă din istorie.
 
De asemenea, compania încearcă să-și aplatizeze organigrama, oferind pachete de răscumpărare managerilor și reducând echipe întregi pe care le consideră neesențiale, a relatat Bloomberg News în februarie, o mișcare care este încă în curs de finalizare și care ar putea afecta mii de angajați.
Tesla taie încă odată prețurile pentru Model S și Model X pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Tesla taie încă odată prețurile pentru Model S și Model X pe piața din SUA

Noua rundă iminentă de concedieri are la bază obiective financiare și este separată de "aplatizare", au declarat sursele, care au cerut să nu fie identificate. Meta, care s-a confruntat cu o încetinire a veniturilor din publicitate și și-a mutat atenția către o platformă de realitate virtuală, numită metaverse, a cerut directorilor să facă liste cu angajații care pot fi concediați, au spus persoanele respective. Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze aceste planuri.

Această fază a concedierilor ar putea fi finalizată săptămâna viitoare. Obiectivul este ca planul să fie finalizat înainte ca CEO-ul Mark Zuckerberg să intre în concediu paternal pentru cel de-al treilea copil al său, a declarat una dintre surse. 
 
Reducerile de posturi din noiembrie au fost o surpriză, dar o altă rundă de concedieri a fost anticipată pe scară largă de către angajații Meta. Anterior, Zuckerberg a numit anul 2023 "anul eficienței".
viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meta
concedieri
zuckerberg
copii mark zuckerberg
angajati meta