Germania: Sectorul turismului se redresează semnificativ

Germania: Sectorul turismului se redresează semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2023

Războiul din Ucraina și criza costului de trai nu au afectat apetitul consumatorilor din Germania pentru vacanțe, a anunțat Asociația agențiilor și operatorilor de turism din această țară (DRV), previzionând în 2023 o redresare record a vânzărilor, similară cu cea de dinaintea pandemiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începutul de an a fost robust, veniturile agențiilor de turism și platformelor de rezervare online s-au dublat în ianuarie, față de perioada similară din 2022, și au înregistrat un avans de 12% comparativ cu ianuarie 2019, arată datele DRV.

Vivre Deco intră în insolvență CITEȘTE ȘI Vivre Deco intră în insolvență

"Per ansamblu, vacanțele au reprezentat o prioritate pentru oameni. Aceste evoluții ne fac să fim încrezători, în pofida incertitudinilor geopolitice și a evoluțiilor economice", a afirmat președintele DRV, Norbert Fiebig, a deschiderea Târgului de turism ITB de la Berlin, scrie Agerpres.

Fiebig se așteaptă ca veniturile din 2023 să revină la nivelul record din 2019, când consumatorii au cheltuit pe vacanțe 98 miliarde de euro - din care 69,5 miliarde de euro ao costat călătoriile rezervate, iar restul excursii.

Deja industria turismului din Germania este aproape de nivelul din 2021, când vânzările s-au situat la 84 miliarde de euro, aproape dublu față de 2020, conform datelor DRV. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
germania