Musk, ironic la adresa Rivian: Poate ar trebui să livreze măcar un vehicul înainte de IPO

Musk, ironic la adresa Rivian: Poate ar trebui să livreze măcar un vehicul înainte de IPO
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 sep 2021

Elon Musk a luat în derâdere planul producătorului de camioane electrice Rivian de a se lista pe bursă la o evaluare de 80 miliarde de dolari. Startup-ul finanțat de Amazon și Ford, fondat în 2009, nu a livrat încă niciun vehicul clienților de retail.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rivian a depus, vineri, documentele pentru lansarea unei oferte publice inițiale, surse la curent cu planurile companiei declarând pentru Bloomberg că startup-ul american țintește o evaluare de circa 80 miliarde de dolari.

“Poate ar trebui să li se ceară să livreze cel puțin un vehicul pentru fiecare miliard de dolari de evaluare înainte de oferta publică inițială (IPO)?” a scris șeful Tesla pe Twitter după apariția informațiilor în presă.

Tim Cook va încasa 750 de milioane de dolari de la Apple CITEȘTE ȘI Tim Cook va încasa 750 de milioane de dolari de la Apple

La o evaluare de 80 miliarde de dolari, listarea Rivian ar fi printre cele mai mari din SUA în acest an.

Tesla, cu Musk printre investitorii timpurii, a devenit o companie tranzacționată public în 2010, la o evaluare de 1,7 miliarde de dolari. Compania a urcat între timp pe primul loc în topul producătorilor auto în funcție de capitalizare, în prezent având o valoare de piață de peste 704 miliarde de dolari.

Rivian se prefigurează unul dintre cei mai serioși concurenți pentru Tesla. Startup-ul american, care a atras până acum 10,5 miliarde de dolari de la investitori, printre care Amazon.com și Ford, deține o fabrică la Illinois și a primit mii de precomenzi pentru camionul său R1T și SUV-ul R1S.

După o serie de amânări, inclusiv pe fondul pandemiei și al crizei de semiconductori, livrările pentru R1T Launch Edition, ediția de lansare a camionului electric, trebuiau să înceapă în iulie, însă au fost amânate din nou, până în septembrie.

Ediția de lansare pentru R1S va urma “la puțin timp”, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rivian
elon musk
tesla
oferta publica initiala
rivian ipo
camion electric rivian
rivian r1t
livrari rivian