Percheziții la birourile Deutsche Boerse, într-o anchetă privind o fraudă fiscală de proporții

Percheziții la birourile Deutsche Boerse, într-o anchetă privind o fraudă fiscală de proporții
scris 27 aug 2019

Procurorii germani au percheziționat, marți, birourile Deutsche Boerse din Frankfurt, într-o investigație privind unul dintre cele mai mari scandaluri de fraudă fiscală din Europa.

Perchezițiile, parte a unei anchete internaționale referitoare referitoare la o fraudă fiscală de amploare de tipul “cum-ex”, au vizat mai mulți angajați și clienți Deutsche Boerse, potrivit operatorului bursei germane, citat de Bloomberg.

Deutsche Boerse a precizat că va colabora cu autoritățile.

ULTIMA ORĂ Tragedia de la Caracal schimbă 112. Cartele prepay - doar cu buletinul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tragedia de la Caracal schimbă 112. Cartele prepay - doar cu buletinul

“Cum-ex” este o schemă de fraudare intrată în atenția publicului în 2018, în urma unei anchete jurnalistice la care au participat 19 publicații europene.

Conform dezvăluirilor din “Dosarele CumEx”, o rețea formată din bănci, traderi de acțiuni și avocați de top din 12 state europene, printre care Germania, Franța și Italia, ar fi abuzat de unele practici privind impozitarea dividendelor, provocând pagube estimate la cel puțin 55 miliarde de euro.

Tranzacțiile cum-ex presupun un schimb rapid de acțiuni (cu și fără drept de dividend) între bănci și brokeri, cu scopul de a ascunde identitatea deținătorului real. Schema, atribuită avocatului german Hanno Berger, a permis participanților să solicite, începând cu ultima parte a anilor 90, reduceri fiscale multiple pe impozitul aplicabil câștigurilor de capital, în condițiile în care impozitul era plătit doar o singură dată.

Potrivit anchetei consorțiului de jurnaliști, statele cel mai afectate de activitățile de fraudare cu tranzacții cum-ex sunt Germania, Danemarca, Spania, Italia și Franța, urmate de Norvegia, Finlanda, Polonia, Danemarca, Țările de Jos, Austria și Republica Cehă.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
deutsche borse
frauda cum-ex
dosarele cumex
frauda fiscala
perchezitii
impozit dividend
investigatie