Petrolul începe săptămâna în scădere puternică

Petrolul începe săptămâna în scădere puternică

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2022

Cotațiile petrolului au început săptămâna în scădere, pe fondul temerilor legate de intrarea economiei mondiale în recesiune și de reducerea cererii, după noi date dezamăgitoare privind activitatea din industria prelucrătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un sondaj în rândul managerilor publicat în weekend a indicat o contracție surprinzătoare a activității fabricilor chinezești în iulie, evidențiind impactul restricțiilor de mobilitate impuse de autorități în încercarea de a limita extinderea focarelor de Covid-19.

Ultimele valori ale indicilor privind intențiile de achiziții ale managerilor (PMI) au fost mai slabe decât estimările economiștilor și în primele cele mai mari patru economii din zona euro, precum și în Coreea de Sud, potrivit Bloomberg.

Tranzacția Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost finalizată CITEȘTE ȘI Tranzacția Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost finalizată

În jurul orei 17:30 (ora României), petrolul Brent cu livrare în octombrie era cotat la 99,87 dolari/baril la Londra, în coborâre cu 3,85% față de referința de vineri.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 5,1%, la 93,62 dolari/baril.

Ambele sortimente de petrol s-au ieftinit pentru a doua lună consecutiv în iulie, în condițiile în care îngrijorările legate de încetinirea economiei au afectat cererea de materii prime, chiar dacă semnalele de bază indică o piață fizică relativ strânsă.   

Datele de săptămâna trecută au arătat că economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru, în timp ce Rezerva Federală a majorat din nou semnificativ dobânzile, cu 75 de puncte de bază.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii petrol
preturi petrol
china
cerere titei
recesiune