Petrolul se ieftinește cel mai mult din noiembrie, după anunțul Rusiei privind reducerea prezenței la granița cu Ucraina

Petrolul se ieftinește cel mai mult din noiembrie, după anunțul Rusiei privind reducerea prezenței la granița cu Ucraina
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 feb 2022

Cotațiile petrolului scad cu peste 4%, cel mai abrupt declin zilnic din noiembrie, când varianta omicron a coronavirusului a speriat piețele, traderii reacționând acum la anunțul Rusiei privind retragerea mai multor trupe de la granița cu Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE: Petrolul Brent a închis tranzacțiile cu un declin de 3,3%, la 93,28 dolari/baril, în timp ce prețul petrolului WTI a scăzut cu 3,6%, până la 92,07 dolari/baril. 

În jurul orei 18:30, contractele futures pentru petrolul Brent erau cotate la 92,43 dolari/baril, preț cu 4,27% (-4,05 dolari) sub cel înregistrat la închiderea tranzacțiilor luni.

Contractele futures de la New York au scăzut cu aproape 5 dolari pe baril, cel mai mult din 30 noiembrie, după ce luni au depășit pragul de 95 dolari.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Prețurile petrolului au oscilat puternic în ultimele zile, pe fondul unei avalanșe de rapoarte despre tensiunile din Ucraina. În timp ce SUA au avertizat anterior că o invazie ar putea fi iminentă, președintele rus Vladimir Putin a declarat că discuțiile cu cancelarul german Olaf Scholz au fost similare unei întâlniri de afaceri și ar putea sta la baza unor discuții ulterioare, scrie Bloomberg.

Moscova a negat în mod repetat că intenționează să atace Ucraina.

PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT

Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu a văzut încă niciun semn de reducere a prezenței rusești de-a lungul graniței cu Ucraina.

Piețele se agață de fiecare cuvânt în această confruntare, prețurile mărfurilor și acțiunilor reacționând astăzi la comentariile Rusiei cu privire la retragerea trupelor.

"Marcarea profiturilor era inevitabilă, după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că unele trupe încep să se întoarcă la baze, după ce au finalizat exercițiile", a comentat Ed Moya, analist senior de piață la Oanda.

Potrivit acestuia, situația din Ucraina rămâne în continuare tensionată, iar prețul petrolului “ar putea oscila cu 10 dolari în ambele direcții".

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
ucraina
rusia