Pfizer plătește o primă de 100% pentru Arena Pharmaceuticals, într-o tranzacție de 6,7 miliarde dolari

Pfizer plătește o primă de 100% pentru Arena Pharmaceuticals, într-o tranzacție de 6,7 miliarde dolari
scris 13 dec 2021

Pfizer va prelua compania biofarmaceutică Arena Pharmaceuticals într-o tranzacție evaluată la 6,7 miliarde de dolari, în urma căreia va obține acces la terapii potențiale împotriva bolilor imunoinflamatorii.

Pfizer a agreat să plătească 100 dolari pe acțiune, dublu față de prețul de 49,94 dolari la care au închis titlurile Arena vineri, scrie Bloomberg.

Acordul evaluează Arena la aproximativ 6,7 miliarde de dolari, comparativ cu o capitalizare de puțin peste 3 miliarde de dolari atinsă la finele săptămânii trecute.

Grupul IT Atos, prezent și în România, va prelua Cloudreach CITEȘTE ȘI Grupul IT Atos, prezent și în România, va prelua Cloudreach

Acțiunile Arena se apreciau cu peste 90% înaintea deschiderii sesiunii bursiere de astăzi.

Pfizer, care colaborează cu compania germană BioNTech SE pentru vaccinul Comirnaty, utilizat la scară largă împotriva Covid-19, spune că preluarea Arena îi va completa capacitățile în domeniul tratamentelor pentru inflamații și al imunologiei. Totodată, achiziția aduce în portofoliul Pfizer o serie de active  în gastroenterologie, dermatologie și cardiologie

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
arena pharmaceuticals
tranzactie
preluare
prima 100%
achizitie
afectiuni imunoinflatatorii