Piața muncii din SUA a surprins din nou pozitiv, cu cea mai bună evoluție din ultimele 5 luni. Fed, încurajată să continue creșterea agresivă a dobânzilor

Piața muncii din SUA a surprins din nou pozitiv, cu cea mai bună evoluție din ultimele 5 luni. Fed, încurajată să continue creșterea agresivă a dobânzilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 aug 2022
Piața muncii din SUA a surprins din nou pozitiv, pentru luna iulie, în contextul în care economia americană a creat cele mai multe locuri de muncă din ultimele cinci luni.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Angajatorii americani au creat în iulie mai multe locuri de muncă decât se preconiza, ilustrând o cerere de forță de muncă solidă, care temperează temerile de recesiune și sugerează că Rezerva Federală va continua să majoreze puternic ratele de dobândă pentru a tempera inflația.
Lufthansa a ajuns la un acord cu sindicatul Verdi pentru a evita noi greve CITEȘTE ȘI Lufthansa a ajuns la un acord cu sindicatul Verdi pentru a evita noi greve

Numărul de locuri de muncă din sectorul non-agricol a crescut cu 528.000 luna trecută, avans care a depășit toate estimările, fiind cel mai mare din ultimele cinci luni. Datele din luna precedentă au fost, de asemenea, revizuite în creștere.

Rata șomajului a scăzut la 3,5%, egalând un minim al ultimelor cinci decenii. 
 
Estimarea mediană dintr-un sondaj Bloomberg realizat în rândul economiștilor sugera crearea a 250.000 de posturi și menținerea ratei șomajului la 3,6%.

Raportul sugerează un apetit constant pentru forță de muncă într-o serie de industrii, în ciuda îngrijorărilor tot mai mari legate de evoluția economiei. Creșterea numărului de locuri de muncă a fost amplă, fiind condusă de creșteri în serviciile de cazare și alimentație publică, serviciile de sănătate și serviciile profesionale și de afaceri.
 
Datele din iulie oferă oficialilor Fed motive pentru a continua înăsprirea agresivă a politicii monetare pe fondul unei inflații ridicate.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
piata muncii
locuri de munca
fed