Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după publicarea ultimelor date privind livrările de mașini electrice

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după publicarea ultimelor date privind livrările de mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu până la 7% în timpul sesiunii de tranzacționare de marți a bursei de la New York, rezultatul publicării unor date privind livrările de mașini electrice mai slabe decât estimările analiștilor, relatează Markets Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Titlurile căzuseră încă dinaintea deschiderii ședinței.

Tesla a livrat 386.810 de autoturisme electrice în primul trimestru al acestui an, semnificativ sub estimările Wall Street de aproximativ 449.000, potrivit datelor agenției Bloomberg.

Declinul marchează totodată prima scădere trimestrială a vânzărilor de la începutul pandemiei de COVID-19 în 2020. Rezultatele din primul trimestru al lui 2024 indică o scădere de 9% a livrărilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un declin cu 20% față de trimestrul 4 al lui 2023, când Tesla a fost depășită în premieră de chinezii de la BYD în ceea ce privește livrările de mașini electrice, scrie Hotnews.ro.

Primăria Sectorului 4 a postat în SICAP licitația privind construcția magistralei M4 Gara de Nord - Gara Progresul CITEȘTE ȘI Primăria Sectorului 4 a postat în SICAP licitația privind construcția magistralei M4 Gara de Nord - Gara Progresul

Unii analiști își revizuiseră deja în jos așteptările privind livrările Tesla, având în vedere cererea slabă din China, problemele de la fabrica sa din Germania și creșterea vertiginoasă a cererii pentru unul dintre cei mai mari concurenți ai producătorului auto condus de Elon Musk: mașinile hibrid.

„Să spunem lucrurilor pe nume: Ne așteptam la un Q1 prost, dar acesta este un Q1 dezastruos care este greu de explicat”, a notat analistul Dan Ives de la firma de consultanță Wedbush într-un raport publicat marți.

„Vedem acesta ca un punct crucial în povestea Tesla, în care Musk să redreseze lucrurile și inverseze ochiul vânăt al rezultatului din Q1”, a mai notat acesta, adăugând că, în caz contrar, producătorul auto s-ar putea confrunta cu un viitor turbulent.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
bursa
actiuni