Acțiunile Tesla scad, în urma livrărilor trimestriale sub așteptări

Acțiunile Tesla scad, în urma livrărilor trimestriale sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Acțiunile Tesla au scăzut cu 6,9%, înaintea deschiderii ședinței Bursei de pe Wall Street, după ce livrările în primul trimestru au fost sub așteptări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Până acum, în acest an acțiunile celui mai valoros producător auto mondial au scăzut cu aproximativ 30%, scrie Agerpres.

Tesla a livrat aproximativ 386.810 vehicule în primul trimestru din 2024, un declin de 20,2% față de precedentele trei luni.

VIDEO Demonstrație de forță a italienilor pe Autostrada Sibiu - Pitești - Au adus peste 1.000 muncitori care lucrează zi-noapte CITEȘTE ȘI VIDEO Demonstrație de forță a italienilor pe Autostrada Sibiu - Pitești - Au adus peste 1.000 muncitori care lucrează zi-noapte

Analiștii de pe Wall Street se așteptau ca Tesla să livreze 454.200 vehicule.

Livrările producătorului de vehicule electrice au scăzut în primul trimestru cu 8,5% față de perioada similară din 2023. Ultima dată când firma a raportat un declin al livrărilor a fost în trimestrul doi din 2020, când pandemia a dus la oprirea producției.

Analiștii apreciază că primul declin al livrărilor din ultimii patru ani este și un semn că efectele reducerilor de prețuri se diminuează.

În perioada ianuarie-martie 2024, Tesla a produs 433.371 vehicule. Compania a livrat 369.783 unități Model 3 și Model Y, și peste 17.000 de alte modele, inclusiv sedanul Model S, Cybertruck și SUV-ul premium Model X.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se așteaptă "la o înrăutățire a ritmului de creștere a vânzărilor", deoarece se concentrează pe producerea următoarei generații de vehicule electrice, numită "Redwood".

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
bursa
actiuni