Prețul grâului a urcat la maximul ultimelor 2 luni din cauza deciziei Indiei de a restricționa exporturile. Revelație - cât de limitate sunt stocurile globale pe fondul războiului din Ucraina

Prețul grâului a urcat la maximul ultimelor 2 luni din cauza deciziei Indiei de a restricționa exporturile. Revelație - cât de limitate sunt stocurile globale pe fondul războiului din Ucraina
scris 16 mai 2022
Prețul grâului a urcat la cel mai mare nivel de la jumătatea lunii martie, atingând limita maximă de variație permisă pe bursa de la Chicago, după decizia Indiei de a restricționa exporturile.
 
Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.
 
Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.
 
Acest lucru subliniază cât de limitate sunt stocurile globale pe fondul războiului din Ucraina și crește riscul ca prețurile la alimente să urce și mai mult, notează Bloomberg. 
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Guvernul Indiei a anunțat va suspenda vânzările în străinătate pentru a-și asigura securitatea alimentară. Acest lucru a atras critici din partea miniștrilor pentru agricultură ai statelor din G7, care au declarat că astfel de măsuri agravează criza mondială.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 5,9%, la 12,47 dolari/bushel, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. Prețurile au urcat cu aproximativ 60% în acest an, crescând costul tuturor produselor, de la pâine la prăjituri și tăiței. 
PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

India este al doilea mare producător de grâu din lume. Țara a interzis exporturile, cu excepția unei autorizări speciale din partea guvernului, sporind astfel temerile legate de aprovizionarea cu cereale la nivel mondial, provocate de război.

Înainte de război, Ucraina era al patrulea exportator mondial de porumb și pe cale să devină al treilea exportator de grâu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
india
exporturile g7
chicago
bursa cereal
pret grau
preturi
preturi cereale
ucraina
preturi alimente