Prețul zincului urcă la maximele ultimelor 2 luni

Prețul zincului urcă la maximele ultimelor 2 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 aug 2022

Prețul zincului a crescut la maximele ultimelor două luni, după ce una dintre cele mai mari topitorii din Europa a anunțat că va opri producția luna viitoare, în condițiile în care criza energetică de pe continent lovește industriile grele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Topitoria Budel din Olanda, operată de compania Nyrstar din cadrul grupului Trafigura, va intra în regim de mentenanță de la 1 septembrie “până la o nouă notificare”, potrivit unui comunicat al companiei.

Cotațiile zincului au urcat cu până la 7,2% pe Bursa de Metale din Londra, traderii luând în calcul o ofertă și mai restrânsă decât în prezent, scrie Bloomberg.

Prețul energiei electrice - un nou nivel record CITEȘTE ȘI Prețul energiei electrice - un nou nivel record

Creșterea costurilor cu energia afectează tot mai multe sectoare industriale, de la fabricanții de sticlă la producătorii de metale, în contextul în care Rusia reduce livrările de gaze către Europa. Marți, prețul de referință al energiei electrice în Europa a depășit pentru prima dată 500 de euro pe megawatt-oră, sporind presiunea asupra gospodăriilor și companiilor.

Prețul zincului urcă la maximele ultimelor 2 luni

"Va fi un pic de jonglerie cu capacitățile", a comentat Tom Price, analist la Liberum Capital. "Dacă UE are nevoie de metal, probabil că va trebui să importe mai mult material semi-rafinat sau metalul în sine", a adăugat Price.

Preocupările legate de aprovizionare sunt încă contrabalansate de temerile privind efectele crizei energetice asupra cererii. Datele economice dezamăgitoare anunțate luni de China, principalul consumator de metale din lume, au sporit aceste temeri, în condițiile în care națiunea se străduiește să atenueze impactul restricțiilor Covid-19, al prăbușirii sectorului imobiliar și al recentelor valuri de căldură.

China se confruntă, de asemenea, cu o criză de energie care ar putea afecta producția de metale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zinc
preturi zinc
topitoria zinc budel
nyrstar
trafigura
criza energie
scumpiri electricitate