Petrolul coboară la minimele ultimelor 6 luni

Petrolul coboară la minimele ultimelor 6 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 aug 2022

Cotațiile țițeiului au scăzut puternic luni, pe fondul datelor economice slabe din China și al perspectivei reintroducerii petrolului iranian pe piața internațională, după ce Teheranul a anunțat noi progrese privind relansarea acordului nuclear.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a coborât cu până la 5,5% și a atins un minim intraday de 92,78 dolari/baril, cea mai scăzută valoare începând cu 18 februarie. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) s-a ieftinit cu până la 5,7%, la 86,82 dolari/baril, de asemenea cel mai mic preț din ultimele șase luni.

Cotațiile au scăzut după ce banca centrală chineză a anunțat o reducere neașteptată a dobânzii de referință, pe fondul unor date economice slabe. Între timp, Iranul a semnalat că ar putea agrea textul acordului nuclear propus de negociatorii UE în următoarele zile, alimentând așteptările legate de creșterea ofertei de țiței.

Grupul italian de modă Prada, care pregătește în România o nouă fabrică, strânge cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la bursa de la Milano CITEȘTE ȘI Grupul italian de modă Prada, care pregătește în România o nouă fabrică, strânge cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la bursa de la Milano

"Cei mai mulți cresc probabilitatea unui acord cu Iranul. Văd un nivel de suport semnificativ la 80 de dolari și m-aș aștepta ca cumpărătorii să înceapă să fie interesați la aceste prețuri", a comentat Rebecca Babin, trader senior în domeniul energiei la CIBC Private Wealth Management, citată de Bloomberg.

În jurul orei 18:40 (ora României), Brentul era cotat la 94,21 dolari/baril, cu 4% sub referința de vineri. Petrolul WTI consemna un recul de 4,4%, la 88,02 dolari/baril.

Ambele sortimente de petrol s-au scumpit cu circa 3,5% săptămâna trecută, avans sprijinit de date încurajatoare privind evoluția inflației în marile economii, precum și de un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), care și-a revizuit în urcare estimările privind cererea globală de țiței.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
china
acord nuclear iran