Prima monedă de aur emisă în SUA ar putea fi vândută pentru 15 milioane de dolari

Prima monedă de aur emisă în SUA ar putea fi vândută pentru 15 milioane de dolari
scris 4 iun 2020

Prima monedă de aur emisă în SUA, Brasher Doubloon ("Dublonul din aur Brasher"), a fost scoasă la licitație iar prețul de pornire este de 15 milioane de dolari, susține expertul în numismatică Jeff Sherid, a cărui firmă, PCAG Inc., se ocupă de promovarea monedei în numele colecționarului, un fost director de pe Wall Street, transmite Bloomberg.

Dublonul din aur datează din 1787, cu cinci ani înainte ca monetăria federală să demareze activitatea la Philadelphia, scrie Agerpres.

FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite

Bijutierul Ephraim Brasher, un vecin al președintelui american George Washington, este cel care în 1787 a bătut un mic număr de monezi de aur, care au trecut cu siguranță prin mâinile viitorului președinte al SUA, susține numismatul John Albanese.

"Dacă vorbești cu pasionații de monede și experții, cred că toți vor spune că Brasher Doubloon este cea mai valoroasă monedă datorită istoriei sale", a apreciat John Albanese. Acesta a prognozat că Brasher Doubloon are potențialul de a deveni prima monedă care, într-o zi, se va vinde pentru 100 de milioane de dolari.

Dacă inițial valora aproximativ 15 dolari, Brasher Doubloon a fost scos la vânzare în 1981, când a fost adjudecat pentru 625.000 de dolari, în 2015, pentru 2,99 milioane de dolari, și în 2011, pentru 7,4 milioane de dolari. Actualul proprietar al acestei monede a plătit o sumă care nu a fost dezvăluită la o licitație privată care a avut loc în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
moneda de aur
sua
licitatie