Proprietarul TikTok se reorganizează și elimină sute de locuri de muncă. Decizia - o victorie pentru rival

Proprietarul TikTok se reorganizează și elimină sute de locuri de muncă. Decizia - o victorie pentru rival
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 nov 2023
ByteDance, proprietarul TikTok, intenționează să elimine sute de locuri de muncă de la divizia de jocuri și să desființeze brandul său principal, Nuverse, în cadrul unei retrageri majore din acest sector. Decizia este o victorie pentru rivalul său, Tencent Holdings.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Proprietarul TikTok va concedia câteva sute de persoane, va desființa proiectele în curs de dezvoltare și va evalua potențialele vânzări ale titlurilor existente, au declarat persoane familiare cu această chestiune, pentru Bloomberg. 
Vama anunță operațiunea „Pinocchio”, care vizează controale extinse privind traficul de jucării contrafăcute, în special pentru mărfurile din China și Turcia CITEȘTE ȘI Vama anunță operațiunea „Pinocchio”, care vizează controale extinse privind traficul de jucării contrafăcute, în special pentru mărfurile din China și Turcia

Închiderea marchează cea mai mare retragere a ByteDance din industria de gaming, cândva în plină expansiune. Startup-ul, cunoscut pentru platformele de videoclipuri scurte TikTok și Douyin, și-a redus treptat ambițiile în domeniul jocurilor în era post-Covid după ce nu a reușit să acapareze cotă de piață de la Tencent. Compania ia în considerare și vânzarea Shanghai Moonton Technology, un studio de profil pe care l-a achiziționat pentru 4 miliarde de dolari în 2021, a relatat anterior Bloomberg News.

"Ne revizuim în mod regulat afacerile și facem ajustări pentru a ne centra pe zonele de creștere strategică pe termen lung. În urma unei revizuiri recente, am luat decizia dificilă de a restructura afacerea noastră de jocuri", a declarat un purtător de cuvânt al ByteDance.
 
ByteDance, fondată în urmă cu peste un deceniu de Zhang Yiming și Liang Rubo, a devenit un jucător cu o valoare de peste 200 de miliarde de dolari datorită popularității TikTok și Douyin. În ultimii ani, a cumpărat studiouri și drepturi exclusive de distribuție a jocurilor, sperând să facă o diferență în acest domeniu, așa cum a reușit să dea pes cap jucătorii din social media, de la Meta Platforms la Tencent.
viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance
tencent
jocuri
jocuri tiktok