”Regele Cârnaților” din Germania vrea să vândă abatoarele din scandalul infectărilor cu coronavirus a 1.500 de muncitori, mulți dintre ei români

”Regele Cârnaților” din Germania vrea să vândă abatoarele din scandalul infectărilor cu coronavirus a 1.500 de muncitori, mulți dintre ei români
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2021

Miliardarul Clemens Toennies, poreclit  ”Regele Cârnaților”, analizează o posibilă vânzare a celui mai mare procesator de carne din Germania, la aproape un an după ce compania sa a fost implicată într-un scandal de amploare din cauza unui focar de coronavirus la unul dintre abatoarele sale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

În luna iunie 2020, peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectați cu noul coronavirus, mulți dintre ei fiind români. Acest focar a forțat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă. Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanșat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania, precum și cu privire la dependența de mâna de lucru a muncitorilor emigranți, în special din România, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, proprietarii companiei Toennies Holding ApS & Co. se pregătesc să demareze procesul de vânzare a companiei cu o vechime de 50 de ani. Afacerea ar putea fi evaluată la patru miliarde de euro, iar compania ar putea demara discuțiile cu potențialii ofertanți în următoarele săptămâni, adaugă sursele. În prima fază, Toennies intenționează să sondeze interesul în rândul principalilor rivali din industria de procesare a cărnii, precum Tyson Foods Inc. (SUA), JBS SA (Brazilia) și WH Group Ltd., compania chineză care în 2013 a cumpărat Smithfield Foods Inc.

INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business

Miliardarul Clemens Toennies, directorul general de la Toennies Holding, este denumit popular și "regele cârnaților" pentru faptul că a transformat o mică afacere de familie în cel mai mare producător de carne din Europa. Toennies Holding deține 28 de fabrici, inclusiv în Danemarca, Polonia și Franța, exportă carne în 82 de țări și a înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro în 2019.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Însă focarul de coronavirus de anul trecut de la abatorul Guetersloh l-a transformat pe Clemens Toennies într-un personaj negativ. Opinia publică l-a criticat pentru faptul că utilizează muncitori prost plătiți din Europa de Est care erau angajați de subcontractori, iar mediul în care muncitorii lucrau nu a împiedicat răspândirea coronavirusului. Între timp, Toennies a demarat mai multe inițiative destinate recâștigării încrederii publicului, precum aceea de a oferi contracte de muncă full-time muncitorilor est-europeni, astfel încât toți angajații din zonele cheie să fie angajați direct de companie.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

De asemenea, Toennies a anunțat că intenționează să închirieze spații de cazare pentru viitorii săi angajați permanenți în zona din apropierea principalului său abator. 

UPDATE ora 16.11 Compania Toennies este în creștere și se extinde pe măsură ce următoarea generație a familiei preia afacerea, au afirmat oficiali ai companiei.

„Nu comentăm zvonurile. La urma urmei, noi suntem cei care creăm piața și promovăm expansiunea”, au declarat Clemens Toennies și Maximilian Toennies într-o scrisoare către personal, obținută de agenția Reuters.

„Grupurile interesate” răspândesc zvonuri referitoare la vânzări, arată documentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
clemens toennies
abatoare