Stațiunile de ski din Franța dau în judecată Guvernul pentru ordinul de a opri instalațiile de transport pe cablu

Stațiunile de ski din Franța dau în judecată Guvernul pentru ordinul de a opri instalațiile de transport pe cablu
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Stațiunile de ski din Franța au decis să dea în judecată Guvernul pentru a putea menține în funcțiune instalațiile de transport pe cablu în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, iar cel mai înalt tribunal administrativ din țară a început miercuri audierile, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Paris a decis că stațiunile montane pot rămâne deschise în perioada sărbătorilor dar instalațiile de transport pe cablu trebuie să rămână închise, președintele Emmanuel Macron declarând că este în favoarea redeschiderii în luna ianuarie pentru a reduce riscul unui nou val de infecții cu coronavirus. În schimb, stațiunile de ski și regiunile montane au criticat măsura, apreciind că este una incorectă și care amenință să le provoace diminuarea veniturilor cu mai multe miliarde de euro, scrie Agerpres.

ANUNȚ Câte trenuri și la ce ore vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI ANUNȚ Câte trenuri și la ce ore vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Domaines Skiables de France, organizația care a decis să conteste decizia Guvernului de a opri instalațiile de transport pe cablu, riscă să se confrunte cu o luptă dificilă după ce marți Consiliul de Stat din Franța a respins o contestație la decizia de închidere la nivel național a barurilor și restaurantelor.

"Vrem să salvăm vârful de sezon, care este în special în jurul sărbătorilor și începând din februarie și până în martie. De acea este necesar să amânăm începutul sezonului", a declarat marți în Parlament secretarul de stat în Ministerul Turismului, Jean-Baptiste Lemoyne.

În mod normal, stațiunile de iarnă din Franța au o cifră de vânzări anuală de aproximativ 11 miliarde de euro, iar sărbătorile de sfârșit de an sunt responsabile pentru 20% - 25% din venituri.

Organizațiile profesionale din turism și parlamentarii din regiunile montane au catalogat decizia Guvernului drept incoerentă și arbitrară, citând faptul că metrourile și trenurile aglomerate sunt lăsate să circule în continuare și în contrapartidă au propus o serie de măsuri sanitare care să permită începutul sezonului de ski. În schimb, Jean-Baptiste Lemoyne susține că instalațiile de transport pe cablu creează "foarte multe aglomerări, ceea ce încercăm să evităm".

viewscnt
Afla mai multe despre
transport pe cablu
franta