Thyssenkrupp, Salzgitter și Voestalpine, amendă totală de 464 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania

Thyssenkrupp, Salzgitter și Voestalpine, amendă totală de 464 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2019

Autoritatea antitrust din Germania a anunțat joi că a aplicat o amendă totală de 646 de milioane de euro (719 milioane de dolari) principalilor producători de oțel ai țării - Thyssenkrupp și Salzgitter - precum și grupului austriac Voestalpine, pentru fixarea prețurilor în industria oțelului, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Thyssenkrupp, Salzgitter și Voestalpine au fost amendate, alături de trei persoane neidentificate, pentru că în perioada 2002-2016 au schimbat informații și au fost de acord cu anumite suprataxe pentru plăcile de oțel, au precizat autoritățile de la Berlin. Plăcile sunt folosite în construirea podurilor, a vapoarelor și a conductelor, scrie Agerpres.

Voestalpine a anunțat că a fost de acord să plătească o amendă de 65,5 milioane de euro.

Grupul Credit Suisse, dat în judecată de un fost bancher acuzat de spionaj economic în România CITEȘTE ȘI Grupul Credit Suisse, dat în judecată de un fost bancher acuzat de spionaj economic în România

Thyssenkrupp, care a înregistrat provizioane de 370 milioane de euro în acest caz, nu a dorit să comenteze, în timp ce reprezentanții Salzgitter nu au fost imediat disponibili pentru declarații.

Decizia privind Thyssenkrupp, Salzgitter și Voestalpine vine la mai puțin de o lună după ce Autoritatea antitrust din Germania a anunțat o amendă totală de 100 de milioane de euro aplicată principalilor producători auto ai țării - BMW, Daimler și Volkswagen - pentru că au format un cartel în scopul de a cumpăra oțel.

În perioada 2004 - 2013, companiile s-au întâlnit în mod regulat cu producătorii de oțel și alte firme din lanțul de aprovizionare, pentru a discuta o creștere uniformă a prețului plătit pentru achiziționarea oțelului. Prețurile ilicite care au rezultat de pe urma formării cartelului au fost plătite cel puțin până în 2016, au precizat oficialii de la Berlin.

Cei trei producători auto au acceptat amenda. BMW va plăti 28 de milioane de euro, în timp ce Daimler va achita 23,5 de milioane de euro.

Autoritatea antitrust a precizat că prețurile de achiziție ale produselor din oțel care au făcut obiectul cartelului reprezintă mai puțin de 1% din valoarea finală a mașinii.

viewscnt
Afla mai multe despre
thyssenkrupp
salzgitter
voestalpine