Tranzacție gigant în discuție: BNP Paribas - interesat să cumpere ABN Amro Bank

Tranzacție gigant în discuție: BNP Paribas - interesat să cumpere ABN Amro Bank
scris 17 iun 2022

Grupul bancar francez BNP Paribas, cea mai mare bancă europeană în termeni de active, și-a exprimat interesul pentru o potențială achiziție a ABN Amro Bank NV, banca olandeză deținută de guvern.

Cea mai mare bancă a Franței a avut recent o întâlnire cu guvernul olandez și a discutat despre interesul său pentru o tranzacție, arată Bloomberg.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

BNP este atras de franciza ABN Amro de retail și corporative și de oportunitatea de a se extinde în nordul Europei.

Guvernul olandez nu examinează în mod serios interesul deocamdată, iar contactul preliminar al BNP nu a progresat către nicio negociere detaliată.

Statul ar putea prefera să vândă mai multe acțiuni pe piață, păstrând în același timp un anumit control.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

Grupul  BNP Paribas este prezent pe piața românească din 2007, prin divizia care asigură activitățile de Corporate & Institutional Banking, BNP Paribas Paris SA, Sucursala București.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN a devenit BNP Paribas Personal Finance Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii dintre Cetelem IFN și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem. În cei 15 ani de când este prezentă pe piața românească, compania a servit peste 1,4 milioane de români, cu peste 2,2  milioane de credite.

Printre altele, BNP Paribas mai este prezent în România cu BNP Paribas Leasing Solutions și BNP Paribas Real Estate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnp paribas
carbune