Tranzacție: PayU, controlată de proprietarul eMag, semnează cea mai mare achiziție a sa din fintech

Tranzacție: PayU, controlată de proprietarul eMag, semnează cea mai mare achiziție a sa din fintech
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 iun 2019

PayU, divizia de plăți digitale a grupului sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMag, a semnat un acord pentru preluarea startup-ului turc Iyzico în schimbul sumei de 165 milioane de dolari, cea mai mare achiziție a sa de până acum în domeniul fintech.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția va consolida prezența PayU pe piața de e-comerț din Turcia, sector cu un ritm de creștere de 10% pe an, scrie Bloomberg. Iyzico, companie fondată în 2013, furnizează servicii de plăți electronice pentru 30.000 de comercianți online, având printre clienți nume ca Amazon, H&M, Zara, Avon și Sahibinden.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și este așteptată să se încheie în următoarele luni.

Planul Naspers pentru noua companie din care face parte și eMAG CITEȘTE ȘI Planul Naspers pentru noua companie din care face parte și eMAG

Până în prezent, PayU a investit peste 500 milioane de dolari în sectorul fintech, în cadrul unei strategii prin care vizează să devină principalul furnizor de plăți digitale pe piețele cu un mare potențial de dezvoltare și unul dintre cei mai mari investitori în domeniu la nivel global.

Compania, cu sediul în Olanda, operează în 18 țări de pe patru continente, inclusiv în România, fiind evaluată la circa 5 miliarde de dolari.

În noiembrie anul trecut, PayU România a devenit procesatorul de plăți electronice al Vodafone pe piața locală, mutare anunțată în premieră de Profit.ro.

PayU face parte, alături de eMag și de alte companii, din grupul de active pe care Naspers intenționează să le separe într-o nouă companie, care va fi listată pe bursa de la Amsterdam luna viitoare.

Grupul sud-african a anunțat în martie că vrea să separe mărcile internaționale din domeniul internetului într-o nouă companie listată la bursă, estimând că entitatea rezultată va fi cel mai mare jucător din online-ul european în funcție de active.

Naspers este cel mai mare grup de media și internet din Africa de Sud și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie la nivel global.

În România, grupul controlează, prin intermediul companiei Dante International, un pachet de 80,1% din acțiunile eMAG, precum și subsidiarele locale ale platformei de anunțuri OLX și PayU România.

viewscnt
Afla mai multe despre
payu
iyzico
procesator plati digitale
achizitie
startup fintech
investitie
emag
naspers