Tranzacție pregătită: 888 Holdings, una dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc, prezentă și în România, vrea să preia operațiunile europene ale William Hill, casa de pariuri din Marea Britanie care a plecat din România

Tranzacție pregătită: 888 Holdings, una dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc, prezentă și în România, vrea să preia operațiunile europene ale William Hill, casa de pariuri din Marea Britanie care a plecat din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 sep 2021

888 Holdings, printre cei mai mari operatori de jocuri de noroc online, prezent și în România, poartă negocieri avansate pentru preluarea operațiunilor din afara SUA ale rivalului britanic William Hill, într-o tranzacție estimată la peste 2 miliarde de lire sterline.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Negocierile cu proprietarul William Hill, compania americană Caesars Entertainment, sunt în curs de desfășurare și nu este cert că vor conduce la o tranzacție, potrivit 888 Holdings, care a confirmat însă speculațiile apărute anterior în presă.

Times of London a relatat că 888 Holdings a câștigat licitația pentru preluarea operațiunilor europene ale William Hill, cu o ofertă estimată la peste 2 miliarde de lire sterline (2,76 miliarde dolari).

Automation Anywhere, principalul concurent UiPath, pregătește listarea la bursă CITEȘTE ȘI Automation Anywhere, principalul concurent UiPath, pregătește listarea la bursă

La licitație au mai participat fondurile de private equity Apollo Global Management și CVC Capital Partners, scrie Bloomberg.

Caesars Entertainment a preluat William Hill în luna aprilie, în schimbul sumei de aproximativ 4 miliarde de dolari. Compania americană a anunțat atunci că vrea să vândă activele internaționale ale operatorului britanic de jocuri de noroc și pariuri sportive, în vederea achitării unor datorii de 2 miliarde de dolari.

888 Holdings, fondată în 1997 de frații israelieni Avi și Aaron Shaked și Shay și Ron Ben-Yitzhak, este una dintre cele mai populare companii de jocuri de noroc din lume. Compania, cu sediul în Gibraltar, operează site-uri de jocuri de noroc și pariuri sportive în peste 150 de țări, paginile web fiind traduse în mai mult de 20 de limbi.

888 Holdings și-a făcut debutul oficial pe piața jocurilor de noroc din România în 2015, după ce a primit autorizație temporară de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pentru trei dintre mărcile proprii - 888poker, 888casino și 888sport.

Tot în 2015, William Hill s-a retras de pe piața românească, citând modificarea reglementărilor referitoare la jocurile de noroc.

În 2016, 888 Holdings a obținut autorizație definitivă de funcționare în România și a lansat servicii localizate pentru jucătorii români, grupând cele trei mărci sub umbrela 888.ro.

Pe lângă site-ul 888.ro, compania deține în România dezvoltatorul de software Sparkware Technologies.

Înființată în 1934, William Hill este una dintre cele mai mari case de pariuri din Marea Britanie, cu o rețea de aproximativ 1.400 de agenții. Compania are operațiuni în 9 țări și circa 12.000 de angați, din care 8.000 în Marea Britanie.

888 Holdings a încercat să cumpere William Hill și în 2016, în parteneriat cu compania britanică Rank.

viewscnt
Afla mai multe despre
888 holdings
william hill
preluare
negocieri
jocuri noroc
pariuri sportive