UE propune ca Cehia, Slovacia și Ungaria să poată amâna interzicerea importurilor de petrol rusesc până în 2024

UE propune ca Cehia, Slovacia și Ungaria să poată amâna interzicerea importurilor de petrol rusesc până în 2024
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 mai 2022
Uniunea Europeană a propus o revizuire a interdicției care vizează importurile de petrol din Rusia, prin care ar acorda Ungariei și Slovaciei un an în plus, până la sfârșitul anului 2024, pentru a se conforma, potrivit surselor Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
 
De asemenea, pe lângă țările menționate inițial, și Cehia ar beneficia de o amânare până în iunie 2024, au adăugat sursele. Toate celelalte state membre și-ar elimina treptat importurile până la sfârșitul acestui an, așa cum s-a propus inițial.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că s-a opus propunerii inițiale a UE de interzicere a petrolului rusesc, spunând că aceasta măsură echivalează cu o "bombă nucleară" aruncată asupra economiei maghiare. El a menționat că dorește o derogare de cinci ani de la măsura privind interzicerea petrolului rusesc.

 
Deși nu a menționat nicio eventuală excepție, surse oficiale europene au afirmat la atunci că Slovacia și Ungaria vor beneficia de derogări care să le permită să beneficieze de o perioadă mai îndelungată, până la finalul anului 2023, pentru a găsi surse alternative la importul de țiței rusesc.

Se pare însă că amânările vor putea fi chiar mai lungi de atât.

Oficialii UE se întâlnesc pentru a discuta propunerile revizuite și se așteaptă ca negocierile să fie dificile, au afirmat sursele Bloomberg.
 
Conform planului UE, companiilor și persoanelor fizice europene li s-ar interzice să furnizeze nave și servicii, cum ar fi asigurări, necesare pentru transportul petrolului către țări terțe. Conform revizuirii, această măsură va intra în vigoare în termen de trei luni de la adoptarea noilor sancțiuni.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
petrol
petrol rusia
importuri petrol
embargo
ucraina
bloomberg
slovacia
ungaria
cehia
rusia