Uniqa, în discuții avansate pentru preluarea operațiunilor Axa din Europa de Est. Tranzacție estimată la 1 miliard de euro

Uniqa, în discuții avansate pentru preluarea operațiunilor Axa din Europa de Est. Tranzacție estimată la 1 miliard de euro
scris 7 feb 2020

Asigurătorul austriac Uniqa Insurance Group, printre principalii jucători pe segmentul asigurărilor generale din România, poartă negocieri avansate pentru preluarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale rivalului francez Axa, tranzacție estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

Discuțiile privesc subsidiarele Axa din Polonia, Cehia și Slovacia.

Axa, al doilea cel mai mare asigurător la nivel mondial după subscrieri, a renunțat la mai multe active din regiune în ultimii ani, inclusiv la subsidiara din România, vândută în 2016 austriecilor de la Vienna Insurance Group (VIG). Francezii au revenit anul trecut pe piața românească, printr-un parteneriat de distribuție încheiat cu Leader Team Broker.

Piața asigurărilor a atins 2,25 miliarde de euro în 2019, cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Asigurătorii pierd bani din RCA și CASCO CITEȘTE ȘI Piața asigurărilor a atins 2,25 miliarde de euro în 2019, cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Asigurătorii pierd bani din RCA și CASCO

Uniqa concurează cu VIG și Assicurazioni Generali (Italia) pentru preluarea operațiunilor Axa din Polonia, Cehia și Slovacia, conform Bloomberg. Potrivit acestora, Uniqa a depus cea mai bună ofertă, de aproximativ 1 miliard de euro.

Reprezentanții companiilor au refuzat să comenteze informațiile.

O eventuală achiziție a subsidiarelor Axa din cele trei țări ar consolida prezența Uniqa în regiunea ECE. De cealaltă parte, Axa ar ieși de pe piețele europene mai puțin profitabile și s-a putea concentra mai bine pe activitățile de bază.

Cu aproximativ 40 de companii în 18 tari și aproape 20.000 de angajați, Uniqa Insurance Group furnizează servicii de asigurări pentru 10 milioane de clienți. Compania este prezentă pe piața românească din 2008.

În primele nouă luni ale anului trecut, Uniqa România a raportat prime subscrise în valoare de 73,4 milioane de euro, în creștere cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
axa
uniqa
asigurari
europa centrala si de est
ece
tranzactie