Vânzările de mașini noi din Franța au scăzut

Vânzările de mașini noi din Franța au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Înmatriculările de mașini noi în Franța au scăzut luna trecută cu 1,5%, primul declin din decembrie 2022, deoarece numărul de zile lucrătoare a fost cu două mai mic în martie 2024 decât în martie 2023, arată datele publicate de Plateforme Automobile (PFA), organizația ce reprezintă producătorii și furnizorii de componente auto, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Luna trecută, vânzările au totalizat 180.024 vehicule, față de 182.712 în martie 2023. În primul trimestru din acest an, livrările au urcat cu 5,7%, scrie Agerpres.

Dell a concediat mai mulți angajați decât a anunțat CITEȘTE ȘI Dell a concediat mai mulți angajați decât a anunțat

Stellantis NV, producătorul auto cu cele mai semnificative vânzări pe piața franceză, a raportat în martie un declin de 8,8% al înmatriculărilor de mașini noi, în timp ce rivalul Renault Group a înregistrat per ansamblu o creștere de 2,8%, avansul de 8,9% al mărcii Renault compensând scăderea de 9,2% de la Dacia.

Vehiculele electrice și hibride au reprezentat 27% din vânzările de mașini noi în Franța, în primul trimestru din acest an, ușor peste nivelul de 26% înregistrat pe ansamblul anului trecut, a informat PFA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
masini