Volkswagen pregătește listarea diviziei de camioane

Volkswagen pregătește listarea diviziei de camioane
scris 5 iun 2019

Grupul german Volswagen are în plan pentru această vară listarea companiei de camioane Traton, separată de VW în 2018, atât pe bursa de Frankfurt, cât și pe cea de la Stockholm, în pofida volatilității de pe burse și a războiului comercial, potrivit Bloomberg. Listarea ar urma să fie una dintre cele mai mari din Europa din acest an.

"IPO-ul va pune bazele creșterii viitoare a Traton, oferindu-ne o flexibilitate antreprenorială sporită și acces la piețele de capital", a declarat Andreas Renschler, directorul general al Tratton, citat de Bloomberg, adăugând că anticipează finalizarea listării până în luna august, în funcție de condițiile din piețe.

Traton, care cuprinde mărcile MAN și Scania, ar putea fi evaluată la circa 16 miliarde de euro, potrivit datelor grupului financiar Jefferies.

Tranzacție: Endava vinde centrul de excelență fintech din București către Worldpay, care procesează peste 40 miliarde tranzacții anual la nivel global CITEȘTE ȘI Tranzacție: Endava vinde centrul de excelență fintech din București către Worldpay, care procesează peste 40 miliarde tranzacții anual la nivel global

Inițial, conducerea VW lua în calcul listarea unui pachet de 25% din acțiunile Traton, însă volumul final ar putea fi mai mic (10%-15%), în funcție de cerere.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
listare traton. vw camioane
scania
man