VW Group a oprit listarea pe bursă a Traton SE, divizia de camioane

VW Group a oprit listarea pe bursă a Traton SE, divizia de camioane
scris 15 mar 2019

Volkswagen Group a anunțat că oprește, deocamdată, procesul de listare publică a noii companii Traton, care a integrat toate operațiunile cu camioane ale grupului. Motivul este dat de condițiile de piață nefavorabile.

Oferta publică de acțiuni pe care Volkswagen Group intenționa să o lanseze pentru noua companie Traton a fost amânată fără termen, motivele fiind legate de condițiile pieței. Șefii companiei au oprit pregătirile și vor aștepta condiții mai bune. Anterior, VW anunțase că intenționează să listeze până la 25% din Traton SE, companie înființată în 2018, prețul fiind estimat la 5 - 6 miliarde euro. Frank Witter, CFO al Volkswagen Group, a declarat la conferința în care compania și-a prezentat bilanțul că ideea listării este susținută în continuare de Consiliul de Administrație, dar volatilitatea piețelor reprezintă un semnal de alarmă.

VW Group a angajat JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank și Citi, consultanți pentru procesul de listare.

VW a adoptat această strategie, a separării divizie de camioane cu vânzare unui pachet de acțiuni pe bursă, pentru a-și finanța celelalte operațiuni cu autovehicule, care au nevoie de fonduri pentru dezvoltare, în special în zona de vehicule electrice.

Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene CITEȘTE ȘI Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene

Traton SE (societate europeană pe acțiuni) a anunțat rezultate foarte bune pentru anul 2018, cu 25 de miliarde de euro venituri de la divizia de camioane a companiei și un profit operațional de 1,5 miliarde euro (cu o marjă de 5,9%), în timp ce divizia financiară a generat venituri de 760 milioane de euro și un profit operațional de 138 milioane de euro. Ambele divizii au înregistrat creșteri față de 2017, an în care activitatea s-a desfășurat în cadrul VW Trucks & Bus, divizie ce ulterior s-a transformat în compania Traton AG și apoi în Traton SE.

viewscnt
Afla mai multe despre
traton
vw
trucks & bus
camioane vw
scania
man