Două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”

Două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 apr 2020

Două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600, achiziționate din donațiile colectate pe platforma „Donează pentru linia întâi”, au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență. Ventilatoarele dispun de tehnologii avansate de asistență clinică și îi ajută pe medici să salveze vieți.

Datorită donațiilor de pe platformă, medicii din spitale au primit până acum 350.000 de măști N95 (FFP2),  iar medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii au primit peste 5 milioane de măști cu trei pliuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Până acum au donat peste 20.000 de oameni și peste 1.100 de companii, ajutând în acest fel peste 10.000 de medici. Metropolitan Life a devenit partener al inițiativei, printr-o donație de un milion de lei.

Astfel, medicii din spitale au intrat, în urma donațiilor, în posesia a 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție. Medicii de familie din întreaga țară au primit 1.121.800 de măști, iar asistenții sociali de la casele de copii și căminele de bătrâni, care sunt expuși direct riscului de infectare, au primit 1.000.000 de măști.

Polițiștii care veghează ordinea publică au beneficiat de 700.000 de măști, iar Armata Română a fost dotată cu 500.000 de măști. De asemenea, jandarmii au intrat în posesia a 260.000 de măști, iar polițiștii de la frontieră, cei aflați printre primii care iau contact cu românii care se întorc în această perioadă acasă din zone cu risc, câte 260.000 de măști, la fel ca și pompierii și salvatorii SMURD.

Cei din linia întâi au nevoie, în continuare, de donații. Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza.

Companiile pot face donații și în contul RO17BTRL0000SIEUDONEZRON deschis de Fundația eMAG.

„Donează pentru linia întâi” este o inițiativă aparținând Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care luptă direct cu pandemia COVID-19.  

viewscnt
Afla mai multe despre
criza coronavirus
emag
doneaza pentru linia intai