Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Foto: instagram.com/cmovila

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 mai 2020

Banca Transilvania și eMAG au donat încă două milioane de lei pe platforma Donează pentru linia întâi, lansată împreună cu Mobexpert și Bitdefender. În total, au fost realizate donații în valoare de peste 11 milioane de lei,  care sunt investiți în materiale igienico-sanitare de primă necesitate, dar și aparatură necesară în spitale pentru asigurarea suportului vital pentru persoanele infectate cu COVID-19.

„Este nevoie de noi și de susținerea noastră și sperăm ca exemplul nostru să îi inspire pe cât mai mulți să ni se alăture pentru a putea să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Ne dă speranță să vedem câți oameni s-au alăturat inițiativei și felul în care românii s-au solidarizat acum. Nu uitați, facem asta pentru România”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„Necesarul de materiale pentru spitale și cei care au grijă de noi în aceste momente este încă foarte mare. La capătul fiecărui gest pe care noi îl facem se află un om care duce pentru noi greul în această luptă cu un inamic invizibil. Fiecare donație se traduce în materiale necesare pentru acești oameni a căror recunoștință, sunt sigur, este infinită. Greul încă nu a trecut, să le arătăm că suntem alături de ei", a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Până acum, prin program au fost direcționate peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inițiativa a adunat în jurul ei peste 26.000 de oameni care s-au implicat cu donații și 1.700 de companii. Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 cu donații de 500.000 de lei fiecare, alături de Metropolitan Life, care a donat 1.000.000 de lei pe platforma Donează pentru linia înâi.

Printre companiile care susțin inițiativa sunt: PayU, Genesis Property, Bondoc&Asociatii SCA, Servel, COFACE Romania Credit Management, Conviv Media, General Gaz Company SRL, REFIN Company SRL, EPC Consultana de mediu SRL.

Necesarul de echipamente și aparatură medicală este realizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății. De îndată ce sosesc în România, materialele sunt distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cele mai multe donații raportate la numărul de locuitori au venit din Florești, Chiajna, Voluntari, Bragadiru, București. Până la acest moment, localitățile care au contribuit cel mai mult prin donații sunt București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Brașov.

În continuare este nevoie de donații pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
banca transilvania
emag