WeLoveDigital.forum: Soluțiile software din companii ar trebui testate și pentru securitate, altfel sunt porți de acces pentru hackeri

WeLoveDigital.forum: Soluțiile software din companii ar trebui testate și pentru securitate, altfel sunt porți de acces pentru hackeri
scris 4 apr 2017

Soluțiile software folosite de companii ar trebui testate și pe partea de securitate, deoarece o soluție software internă nesigură poate reprezenta o poartă de acces la date pentru hackeri. Chiar dacă aceasta este bine construită pentru scopul urmărit, trebuie să fie și o soluție sigură, a atenționat la WeLoveDigital.forum Mircea Grigoraș, Director General Adjunct CERT-RO.

Forumul, extrem de important pentru piața de business și organizat pe două zile, are ca parteneri UPC, Telekom, Cert, Philips, Fan Courier, Visa, Iqos, easypost și DWF, fiind organizat cu sprijinul IAB, IAA, ANSSI, ANIS și 2Performant. Parteneri media sunt News.ro, Adevarul.ro, Iqads, Smark, Softlead

Esențial este și factorul uman în ecuație securității cibernetice a companiilor. Neglijenta firmelor și a angajaților nu face decât să contribuie la răspândirea codurilor nesigure, a fost arătat în panelul moderat de Toma Cîmpeanu, Director Executiv ANSSI.

Bogdan Matache, Partner Enersec Technology, a susținut la rândul său ideea educării oamenilor în domeniul securității.

Enersec Technology a testat vigilența utilizatorilor prin intermediul unei campanii de phising. Din 1.000 de oameni “testați”, 400 au completat datele personale și numărul cardului fără să verifice autenticitatea mesajului.

De asemenea, Enersec Technolog lucrează în prezent la o soluție de securitate pentru unul dintre cele mai fierbinți domenii de tehnologie, Internet of Things.

Și în opinia lui Irimia Șuleapă, Managing Director DEV51, educația oamenilor este cel mai important factor în domeniul securității cibernetice. Din păcate, aceasta nu beneficiază de atenția necesară, a punctat directorul.

În acest sens, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în informatică (ICI) a fost înființat un departament care supraveghează tot ce înseamnă securitate cibernetică la nivelul instituției, potrivit lui Decebal Popescu, Director General ICI, suplimentar formării unei echipe de cercetători și creării unui centru de server security prin atragerea unei investiții de 5 milioane de dolari.

Din nou, a fost atins punctul sensibil al lipsei de educație în domeniul securității cibernetice. “Ne propunem să organizăm cursuri de educare în domeniul digital” a punctat șeful ICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
forum
digital