Năsui anunță încheierea licitației internaționale pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului. "România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor."

Năsui anunță încheierea licitației internaționale pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului. "România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor."
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a fost încheiată licitația internațională pentru studiul de fezabilitate privind exploatarea grafitului din România, câștigător fiind consultantul german Roland Berger.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Pași noi pentru punerea României pe harta producției de baterii. Licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom”, a anunțat Claudiu Năsui. 

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Potrivit acestuia, ”România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor, scrie News.ro

”Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a mai scris ministrul. 

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Năsui anunță că, din ultimele prospecțiuni, zăcământul în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

”Acest nou pas din dezvoltarea Salrom stă mărturie pentru ceea ce poate face o reformă în adevăratul sens al cuvântului, când consiliul de administrație este performant și alcătuit din profesioniști care și-au dovedit competențele în mediul privat”, a mai scris ministrul.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
claudiu năsui