PROFIT GROWTH FORUM: Germania recomandă Guvernului să dezvolte sistemul dual de învățământ, extrem de benefic pentru economia germană. Lipsa de predictibiltate a legislației continuă să fie obstacol în afaceri

PROFIT GROWTH FORUM: Germania recomandă Guvernului să dezvolte sistemul dual de învățământ, extrem de benefic pentru economia germană. Lipsa de predictibiltate a legislației continuă să fie obstacol în afaceri
scris 20 iun 2017

Din experiența proprie, Germania recomandă autorităților române să investească în educație și administrație publică, rezultatele urmând să se vadă în atragerea investițiilor, a declarat, marți, în deschiderea Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR, adjunctul  Ambasadorului Germaniei în România, ministrul consilier Achim Tröster. Acesta a arătat că obstacolele pentru investitori rămân în continuare infrastructura precară și lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ și politicilor guvernamentale.

Forumul are ca parteneri ExxonMobile, OMV Petrom, Mastercard, Visa, Raiffeisen Bank, Orange, Eximbank, UP Romania, Fondul Proprietatea, Idea Bank, cărora le mulțumim pentru participare

Tröster a precizat că, în calitate de prim partener comercial și investitor major în economia românească, Germania este profund interesată ca România să devină un stat mai puternic și mai modern, care să contribuie activ la consolidarea Uniunii Europene.

În opinia diplomatului german, România are în continuare un potențial mare de dezvoltare, dar acesta trebuie cultivat pentru a crește și atractivitea țării ca destinație a investițiilor.

”Din experiența noastră, a Germaniei, domeniile care oferă cea mai bună recuperare investițiilor sunt educația și administrația publică. Credem cu tărie că, dacă România ar putea să-și direcționeze eforturile instituționale și financiare către aceste domenii, rezultatele s-ar reflecta direct în competivitatea și atractivitatea ei ca destinație de afaceri”, a arătat Achim Tröster.

El a subliniat însă că obstacolele de dezvoltare ale României rămân aceleași.

PROFIT GROWTH FORUM: Ambasadorul britanic - Susținem combaterea corupției în afaceri. Vrem să cooperăm mai strâns în contextul Brexit CITEȘTE ȘI PROFIT GROWTH FORUM: Ambasadorul britanic - Susținem combaterea corupției în afaceri. Vrem să cooperăm mai strâns în contextul Brexit

”Obstacolele pentru valorificarea acestui potențial sunt binecunoscute demult: o infrastructură precară, o lipsă din ce în ce mai resimțită de forță de muncă calificată, utilizarea scăzută a fondurilor europene, lipsă de predictibilitate și stabilitate a cadrului legislativ. Crearea unor condiții atractive pentru investitori necesită proceduri administrative mai rapide, continuarea reducerii birocrației și creșterii transparenței, un sistem juridic stabil, politici guvernamentale pe termen lung și o predicitibilitate mult mai mare”, a subliniat diplomatul german.

Acesta a mai avertizat că o creștere sustenabilă se bazează pe investiții, dar și pe un cadru fiscal-bugetar solid și că niciunul din acești factori ai dezvoltării economice nu trebuie defavorizat în detrimentul celuilalt.

Diplomatul german a mai dorit să încurajeze autoritățile să dezvolte sistemul dual de învățământ, în domeniul formării profesionale, care s-a dovedit extrem de benefic pentru economia germană.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
profit growth forum
germania
educatie
administratie
legislatie
predictibilitate
stabilitate
ambasador