Intrarea completă a României în spațiul Schengen, fără controale la frontierele terestre, aeriene și maritime, oferă un nou impuls comerțului transfrontalier.
Din 9 aprilie, Statele Unite vor aplica ceea ce Donald Trump numește noi „tarife reciproce” de 34% la importurile din China.
Compania aeriană maghiară low-cost Wizz Air plănuiește să lanseze peste 40 de rute noi în 2025 și să adauge 50 de aeronave suplimentare, de la 231 câte are în prezent.
Fondată în 2018, rețeaua de clinici de remodelare corporală și înfrumusețare Doctor SkiN a ajuns în prezent la 7 centre, toate în București și afaceri de peste 20 de milioane de lei.
După ce în deceniul trecut bursa românească a fost una a poveștilor cu dividende având randament mare, anul 2025 aduce remunerări mai mici chiar decât în anii precedenți, iar unii emitenți nici nu fac repartizări de cash către acționari, relevă analiza Profit.ro.
KazMunaiGas (KMG), compania de stat kazahă, principal acționar al celei mai mari rafinării din România, Petromidia, analizează posibilitatea privatizării parțiale rafinăriilor a Atyrau și Pavlodar din Kazahstan, printre investitorii vizați cel mai important fiind grupul rus Tatneft, relevă datele analizate de Profit.ro.
Compania Rețele Electrice România, operatorul de distribuție a energiei deținut în România de grecii de la PPC, a lansat o licitație de sute de milioane de lei pentru sisteme de măsurare inteligentă, relevă date analizate de Profit.ro.
Producătorul ucrainean de hrană pentru animale de companie Kormotech, lider pe piața de origine, a vândut anul trecut în România produse în valoare de aproape 10 milioane de euro. Piața românească este una strategică și prioritară pentru Kormotech, care și-a fixat ca obiectiv atragerea unei cote de peste 10% din vânzările totale înregistrate local în acest domeniu.
Producătorul de schele Layher, aflat în topul celor mai mari afaceri de familie din Germania, se pregătește să își dezvolte propria hală de depozitare și birouri în România, în care își va muta activitatea desfășurată acum în spații închiriate din București și Cluj, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Companiei românești Artrom Steel Tubes SA, deținătoarea și operatoarea uzinei producătoare de țevi din oțel fără sudură de la Slatina și a oțelăriei pentru țevi de la Reșița, care însumează încasări anuale de circa 2 miliarde lei și peste 2.000 de angajați, i-ar putea fi permisă de către ANAF reluarea plăților către acționarul majoritar (practic unic, cu deținere de 99,999914%) Artrom Investment GmbH, rezultă din date analizate de Profit.ro.