DIGI Romania (fost RCS&RDS), al treilea jucător de telecomunicații prezent pe piața locală, a consemnat o dublare a business-ului și a datoriilor în ultimii 10 ani. Astfel, cifra de afaceri a crescut de la 2,69 miliarde de lei la 5,13 miliarde de lei, iar avansul datoriilor a fost de 94,4%, la 8,59 miliarde de lei.
Omul de afaceri Andrei Ceaușescu, dezvoltatorul a circa 2.000 de apartamente sub brandul Sun Park în Sectoarele 3 și 4 ale capitalei, pregătește un parc logistic cu hale dedicate companiilor mici și mijlocii, o nișă insuficient exploatată de marii dezvoltatori de pe acest sector imobiliar, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Încheierea la 1 iulie a perioadei în care prețul energiei a fost plafonat și în care, implicit, au fost plătite compensații furnizorilor va conduce la o dublare a valorii facturii pentru unii consumatori, mai ales pentru cei cu consum redus.
Ministerul Mediului a decis să emită acordul de mediu pentru Amenajarea Hidroenergetică Livezeni Bumbești.
Industria auto din China este pe marginea unui mare scandal, din cauza așa numitului „război al prețurilor”. Totul a pornit de la BYD, care a redus agresiv cu până la 34% prețurile tuturor modelelor sale, pentru a-și conserva și chiar accelera vânzărilor, renunțând complet la profit. Șeful GWM a fost cel care a îndrăznit să aducă acuzații severe, într-un interviu.
Activele fostei fabrici de produse lactate Lactis Iași sunt scoase la vânzare.
Vodafone Romania Technolgies, centrul de servicii It al operatorului britanic, a avut în 2024 afaceri de puțin peste 1 miliard lei, de la 900 milioane lei în 2023.
Vodafone Romania, operator local de telecomunicații mobile, a consemnat în 2024 o cifră de afaceri de 5,65 miliarde de lei, în creștere cu 5,9% față de anul precedent. Pierderea netă a companiei a urcat însă cu 14,6%, la 208,94 milioane de lei.
Startup-ul Savor, o companie-pionier în domeniul tehnologiei alimentare susținută de Bill Gates, a lansat pe piață untul obținut din dioxid de carbon.
Europa trebuie să se sporească ponderea electricității în totalul consumului energetic și să-și electrifice economia pentru că nu dispune de resurse proprii suficiente de gaze naturale, fiind nevoită să importe, iar cea mai recentă criză energetică din UE, de după agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, a avut drept cauză instrumentalizarea politică a gazelor de către Rusia, care a redus masiv livrările, a declarat Georgios Stassis, CEO-ul grupului grec PPC, cu activități masive și în România.